Η επέκταση της τουριστικής περιόδου, το μεγάλο στοίχημα για την Εταιρ. Τουρ. Αναπτ. και Προβ. Περιφέρειας Πάφου, λέει ο Ν. Χατζηγεωργίου

Το μεγάλο στοίχημα για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ,


τη νέα χρονιά, αποτελούν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και η επέκταση της τουριστικής περιόδου ώστε να καταστεί και πάλι η Πάφος ολόχρονος τουριστικός προορισμός, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χ’ Γεωργίου.

Ο κ. Χ’ Γεωργίου ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως οι μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες είναι η αφετηρία για αλλαγή, για ανασύνταξη των παραγωγικών δυνάμεων, για την αναστροφή της αρνητικής εικόνας και για την ανάδειξη των θετικών στοιχείων που έχει η Πάφος.

Βασικοί πυλώνες και στόχοι του σχεδίου δράσης πάνω στους όποιους θα στηριχθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου το 2014 , είπε είναι « η αύξηση της προσβασιμότητας προς την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα , ο εμπλουτισμός της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας προς τους ξένους επισκέπτες , η αναβάθμιση των υφιστάμενων οινοδιαδρομών , η ενίσχυση της γαστρονομικής εμπειρίας καθώς επίσης και η αναβάθμιση της παρουσίασης των αρχαιολογικών χώρων της Πάφου».

Ο κ Χατζηγεωργίου ανέφερε επίσης πως επειδή η Κυπριακή κουλτούρα διατηρείται έντονα μέσω πολλών παραδόσεων διαμέσου των αιώνων σε πολλά χωριά της Παφίτικής υπαίθρου , όπου τα έθιμα έχουν κρατηθεί ζωντανά από γενιά σε γενιά , στόχος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου , είναι η σύνδεση της πόλης της Πάφου με τα χωριά της υπαίθρου μέσω των λεωφορείων δημόσιας συγκοινωνίας προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να ανακαλύπτουν τις ομορφιές των γραφικών αυτών περιοχών.  

Πρόσθεσε επίσης πως και το 2014 η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου στην οποία, – όπως είπε-, συμμετέχουν οι τέσσερις δήμαρχοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου , εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και εκπρόσωποι όλων των οργανισμών που σχετίζονται με την βιομηχανία ταξιδίων , θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ώστε να προωθηθεί η περιφέρεια της Πάφου ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός, αλλά και να ενεργεί ως συντονιστής για την υλοποίηση τουριστικών και άλλων σχεδίων υποδομών προς την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ