Η κρατική… μέριμνα σε όλο της το μεγαλείο

Η κρατική… μέριμνα σε όλο της το μεγαλείο

Η κρατική…μέριμνα και σοβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο: Μια τεράστια έκταση απαλλοτριώθηκε πριν 16 και πλέον χρόνια  για σκοπούς ανέγερσης του Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο, χωρίς ακόμη να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως καταγγέλλει ο ίδιος, καλείται επιπλέον από το κράτος να καταβάλει και…φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας για το έργο το οποίο εκτέλεσε το ίδιο.

Η πρωτοφανής υπόθεση έχει ως πρωταγωνιστή ένα 65χρονο παφίτη, ο οποίος αφού είδε και απόειδε τόσα χρόνια, αποφάσισε από σήμερα να αρχίσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του εκπαιδευτηρίου, απαιτώντας από τη Δημοκρατία το αυτονόητο: Να αποζημιωθεί για την απαλλοτρίωση της περιουσίας του.


Ο 65χρονος καταγγέλλει ότι τα διαβήματα του όλα αυτά τα χρόνια προσκρούουν σε «τοίχο αδιαφορίας και δικαιολογιών» από κρατικής πλευράς, ενώ επιπρόσθετα καλείται από άλλα τμήματα της κρατικής μηχανής να καταβάλει και φόρους για μια περιουσία την οποία πλέον δεν κατέχει, χωρίς μάλιστα να έχει αποζημιωθεί.

Αποφάσισε δε να προχωρήσει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα και να ευαισθητοποιηθούν, ενδεχομένως, κάποιοι αφού όπως καταγγέλλει ο ίδιος και η οικογένεια του βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και απαιτεί την αποζημίωση του για την περιουσία του που έχει απαλλοτριώσει το κράτος.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου