Η πεζογέφυρα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων μαγνητίζει τα βλέματα των επισκεπτών

Η πεζογέφυρα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων μαγνητίζει τα βλέματα των επισκεπτών

Σε πόλο έλξης επισκεπτών μετατρέπεται ήδη η εντυπωσιακή και μοναδική στην Κύπρο εναέρια πεζογέφυρα που ενώνει αρχαιολογικούς χώρους στην Κάτω Πάφο.

Ειδικά οι τουρίστες που βρίσκονται στην Πάφο, έχουν αναγάγει πλέον το έργο σε ένα από τους δημοφιλέστερους χώρους επισκέψεων τους, όπως επιβεβαιώνουν λειτουργοί των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής που επισημαίνουν ότι είναι καθημερινές οι πληροφορίες που ζητούνται από επισκέπτες για το θέμα.


Η μήκους σχεδόν 400 μέτρων πεζογέφυρα αποτελεί το έμπρακτο σκέλος του τεράστιου έργου της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου. Η πεζογέφυρα στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του λόφου της Φάπρικας, έχει μετά από πολύχρονες εργασίες ανοίξει για το κοινό, το οποίο μπορεί πλέον να κάνει την βόλτα του υπεργείως και να μεταβαίνει από την μια πλευρά των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου στην άλλη, περπατώντας πάνω από την κεντρική λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, που οδηγεί από το κέντρο της πόλης προς το λιμανάκι και τον μόλο.

Η τεράστια πεζογέφυρα συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Κάτω Πάφου, με τη μια άκρη της να βρίσκεται στο σημείο που είναι το γνωστό ξενοδοχείο Roman και την άλλη στον λόφο της Φάπρικας. Η πεζογέφυρα διέρχεται σε μεγάλο ύψος πάνω από την λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, δίνοντας ένα εντυπωσιακό πλάνο στους περιπατητές και επισκέπτες των αρχαιοτήτων, αφού έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οπτικά ολόκληρη την αρχαιολογική περιοχή της Πάφου.

Παράλληλα, το μέγεθος της πεζογέφυρας, θα δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, να πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου πάνω της.

Πηγή: Φιλελεύθερος