Η σπουδαιότερη στιγμή των γηπέδων (ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΙΕΛΗ)

Η σπουδαιότερη στιγμή των γηπέδων (ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΙΕΛΗ)

Ποιες νίκες, ποιες ήττες και ποιοι τίτλοι έχουν περισσότερη αξία από την ανθρώπινη ζωή.


Η σπουδαιότερη στιγμή της αγωνιστικής, της σεζόν, των τελευταίων πολλών χρόνων στα κυπριακά γήπεδα ήταν η αστραπιαία ενέργεια του Βαλεντίνου Σιέλη στο 48′ του προχθεσινού αγώνα της Ανόρθωσης με την ΑΕΛ.

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, μόλις είδε τον Καλουντζέροβιτς να πέφτει λιπόθυμος στο χορτάρι, μετά από μαρκάρισμα του Ζόρζε, έτρεξε και του έσωσε τη ζωή, κρατώντας τη γλώσσα του άτυχου συνάδελφου του και το στόμα του ανοικτό, μέχρι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο οι γιατροί για να τον συνεφέρουν.

«Όχι, δεν είμαι ήρωας, απλώς αντέδρασα ενστικτωδώς για να βοηθήσω ένα συνάνθρωπο και ανακουφίστηκα όταν άκουσα πως όλα ήταν εντάξει γιατί από το μυαλό μου πέρασαν τα χειρότερα», δήλωσε ο Βαλεντίνος Σιέλης σε ιστοσελίδες.

Η εξαίρετη πράξη του ποδοσφαιριστή της «Κυρίας» προκάλεσε τον θαυμασμό των φιλάθλων ανά το παγκύπριο. Διοικητικά στελέχη της ΑΕΛ επικοινώνησαν μαζί του και τον ευχαρίστησαν και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζήτησαν να του απονεμηθεί το βραβείο ήθους.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου από την πλευρά του, σκοπεύει να αναδείξει την ενέργεια του Σιέλη ως πρότυπο αθλητικού πνεύματος και επί της ευκαιρίας θα προβάλει την αναγκαιότητα για την ενημέρωση όλων σε θέματα πρώτων βοηθειών.

«Περαστικά στον Καλουντζέροβιτς, συγχαρητήρια στο Βαλεντίνο για το θάρρος και τη ψυχραιμία του. Για μας, αυτό είναι ποδόσφαιρο», αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των «κυανόλευκων» της Αμμοχώστου.