Τρισδιάστατα μοντέλα καινοτόμων προϊόντων στην 1η Έκθεση Βιομηχανικού σχεδιασμού και καινοτομίας

Τρισδιάστατα μοντέλα καινοτόμων προϊόντων στην 1η Έκθεση Βιομηχανικού σχεδιασμού και καινοτομίας

Πολυδιάστατα σημαντική και αξιέπαινη χαρακτήρισε την 1η Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας


που οργανώνει η Τεχνική Σχολή Πάφου ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ως Δήμαρχος – όπως είπε- της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 στο πλαίσιο της τέλεσης των εγκαινίων της.

 

Την θεωρώ αξιέπαινη ανέφερε στο χαιρετισμό του, γιατί αποδεικνύει την βούληση αλλά και την ικανότητα των εκπαιδευτικών του τόπου μας να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στα μεγάλα ζητήματα που διαμορφώνουν το παρόν και καθορίζουν το μέλλον της κοινωνίας μας, αλλά και γιατί συνέχισε “ η πρακτική εφαρμογή και η σωστή αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, της Καινοτομίας και της Έρευνας, ανταποκρίνεται σε μία αναγκαιότητα των καιρών, καθώς συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση και στην τεχνολογική εναρμόνισή της χώρας μας με τα ευρωπαϊκά, αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα”.

O κ Βέργας χαιρέτησε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, έχοντας συνειδητοποιήσει – όπως είπε- την αναγκαιότητα αυτή, τόσο για την δική τους διαρκή επιμόρφωση όσο και για τη μεταφορά της γνώσης στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Απτή απόδειξη τούτου συνέχισε “ αποτελεί η σημερινή πρώτη Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται τρισδιάστατα μοντέλα καινοτόμων προϊόντων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών των Τεχνικών Σχολών παγκύπρια, με τη συνεργασία του αρχιτέκτονα-βιομηχανικού σχεδιαστή Νικόλα Νικολάου, που εργάζεται στην Κοπεγχάγη”.

Αναφερόμενος στην Τεχνική Σχολή Πάφου ο κ Βέργας σημείωσε πως μέσααπό την πυκνή και πολυσχιδή προσφορά της στην εκπαιδευτική, πνευματική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της επαρχίας μας έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κάθε πολίτη ως ένα δημόσιο εκπαιδευτήριο υψηλού επιπέδου και άρτιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Παρατήρησε ακόμη πως ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της εξειδίκευσης των γνώσεων και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων, ο ρόλος της Τεχνικής Σχολής καθίσταται ακόμη περισσότερο χρήσιμος, ακόμη περισσότερο αναγκαίος.

Ο κ Βέργας εξέφρασε την ικανοποίηση σου ακόμη που η Πολιτεία συνειδητοποιεί την αλήθεια αυτή και διανοίγει νέες προοπτικές για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Τα προγράμματα που εφαρμόζονται, οι υποτροφίες που δίνονται, οι ανταλλαγές που γίνονται, η πρακτική εξάσκηση που εφαρμόζεται, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η αναγνώριση των προσόντων και οι δυνατότητες για συνέχιση των σπουδών σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού, αποτελούν ουσιαστικά – όπως είπε- εχέγγυα για την εξασφάλιση εργασίας και την διασφάλιση μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας των αποφοίτων της Σχολής.

Επεσήμανε επίσης πως η προκατάληψη και η αρνητική αντίληψη που κάποτε επικρατούσε, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, προσθέτοντας πως το μέλλον για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση προδιαγράφεται λαμπρό αφού ανέφερε η “ Τεχνική Εκπαίδευση στις αρχές του 21ου αιώνα ανταποκρίνεται όχι μόνον στις προκλήσεις αλλά και στις απαιτήσεις των καιρών:.  

Καταλήγοντας ο κ Δήμαρχος Πάφου συνεχάρη τον Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Πάφου κ. Θεόδωρο Ηλία, καθώς και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό για το πολυδιάστατο έργο που επιτελούν και ευχήθηκε στους μαθητές κάθε πρόοδο και καλή συνέχεια στο στίβο της ζωής.