Λάμπρου και Κωστάκης για τη θέση του Περιφερειάρχη;

Λάμπρου και Κωστάκης για τη θέση του Περιφερειάρχη;

Στην Πάφο, η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ μπερδεμένη, αφού πρόσωπα προερχόμενα από τον ιδιωτικό πολιτικό χώρο, που ποντάρουν στους ίδιους ψηφοφόρους, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, ενώ υπάρχει καταγεγραμμένο το ενδιαφέρον και του τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ, Κωστάκη Κωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντίνου υπήρξε εξ εκείνων των Συναγερμικών στελεχών που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη, συνεπώς η επίσημη στήριξη του από την Πινδάρου θεωρείται, με τα υφιστάμενα δεδομένα απομακρυσμένη.


Από εκεί και πέρα, παίζει δυνατά και το όνομα της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου, η οποία προέρχεται από τις τάξεις της δεξιάς, ενώ το όνομα της βρισκόταν ψηλά στο μπλοκάκι του Νίκου Χριστοδουλίδη για υπουργοποίηση, χωρίς ωστόσο τελικά κάτι τέτοιο να συμβεί. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι παρουσιάζονται και ως υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου, όπως επίσης και ο προερχόμενος από το ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Αυτό που σημειώνουν οι πληροφορίες, λόγω της πολυπλοκότητας των ισορροπιών και των σχέσεων, θα ήταν πολύ τολμηρή οποιαδήποτε πρόβλεψη από τη στιγμή που ακόμα το θέμα δεν τέθηκε θεσμικά ενώπιον των κομματικών οργάνων που θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις και που εν πολλοίς θα καθορίσουν και τις όποιες εξελίξεις. Στο ΑΚΕΛ πάντως παρακολουθούν την κατάσταση και μέσα στο Φθινόπωρο αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, στη βάση πάντως και των υποδείξεων των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, με την πλάστιγγα, πάντως, να γέρνει, υπέρ μιας κομματικής υποψηφιότητας, ενδεχομένως, κάποιου εκ των δημοτικών συμβούλων του κόμματος στην Πάφο.

Πηγή: Reporter