Πάφος FC: Καταδικάστηκε ο Μάνγκα – Στον αέρα η μεταγραφή

Πάφος FC: Καταδικάστηκε ο Μάνγκα – Στον αέρα η μεταγραφή

Ο Άλεφ Μάνγκα, είναι γνωστό πως ήταν υπόδικος το τελευταίο διάστημα, καθότι διερευνείτο εναντίον του, υπόθεση για συμμετοχή σε χειραγωγημένους αγώνες κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κοριτίμπα της πατρίδας του (από την οποία η Πάφος FC τον πήρε με τη μορφή δανεισμού).

Νεότερες πληροφορίες από τη Βραζιλία, αναφέρουν ότι σε δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/8) και κράτησε περισσότερες από επτά ώρες, το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης της χώρας τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή με αποκλεισμό 360 ημερών και χρηματικό πρόστιμο που αντιστοιχεί σε περίπου 6.000 ευρώ.


Όπως επίσης σημειώνεται, δικάστηκαν συνολικά εννέα άτομα προχθές την Τετάρτη για την εν λόγω υπόθεση, με τους έξι να τιμωρούνται και τους τρεις να αθωώνονται. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι εφέσιμες.

Να σημειώσουμε δε, πως παρά το σχετικό αίτημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, η FIFA δεν αποφάσισε να ισχύσει η ποινή του Μάνγκα σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ο αποκλεισμός του Μάνγκα υφίσταται μόνο στην πατρίδα του και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί κανονικά με την Πάφο στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους δύο παίκτες της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας που τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό, αλλά στο εξωτερικό μπορούν να αγωνιστούν.

Ο Γενικός Διευθυντής της Πάφος FC, Χάρης Θεοχάρους, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ»:

Στην αρχή λέγαμε πως λίγο-πολύ γνωρίζαμε πως υπήρχε αυτό το θέμα, από την άλλη περίμενα την οποιαδήποτε δίκη για να προχωρήσουμε. Λέγαμε πως το νομικό μας τμήμα. Υπήρχαν δικλίδες ασφαλείας για να είναι πλήρως καλυμμένη η ομάδα. Απομένει να δούμε πως θα τροχοδρομηθούν τα δεδομένα. Έτσι κι αλλιώς ήταν μια πολύ δύσκολη μετεγγραφή. Δεν είναι θέμα ανησυχίας αν θα υλοποιηθεί ή όχι. Δεν θέλαμε να κάνουμε τον δικηγόρου του. Μας ενδιαφέρει να είμαστε καλυμμένοι νομικά από όλες τις πλευρές. Θα περιμένουμε και θα πράξουμε αναλόγως. Η Πάφος δεν πλήρωσε καθόλου, διότι εκκρεμούσε η υπόθεση. Δεν είχαμε ξεκάθαρη εικόνα. Πλέον η εικόνα είναι πιο καθαρή και θα πάρουμε αποφάσεις που θα έρθουν από τους ιδιοκτήτες και τους νομικούς. Δεν είναι θέμα αν ισχύει ή όχι για Κύπρο, αλλά πως θα το αξιολογήσουν οι νομικοί για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Είναι στον αέρα η μεταγραφή του ας το πούμε έτσι. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο και δεν χρειάζεται να πω κάτι

Πηγή: Sportfm