Μέσα του 2018 ξεκινάνε οι εργασίες για το δρόμο Πάφου-Πόλις

Μέσα του 2018 ξεκινάνε οι εργασίες για το δρόμο Πάφου-Πόλις

Ένα πάγιο και πολύχρονο αίτημα της Πάφου, η δημιουργία ενός νέου δρόμου μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, υλοποιείται ήδη και το πρώτο κομμάτι του θα είναι γεγονός σε τρία χρόνια. Μιλώντας στο PafosNet αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τόνισαν ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει όσον αφορά σε αναγκαίες προεργασίες, όπως οι προκηρύξεις προσφορών και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Οι εν λόγω λειτουργοί τόνισαν ότι η συμπερίληψη κονδυλίου στον κρατικό προυπολογισμό του 2018 σηματοδοτεί και την εκτέλεση ενός έργου που ήταν το ζητούμενο για δεκαετίες, που πολλές φορές όπως είπε θεωρήθηκε εκτός των δυνατοτήτων του κράτους, αλλά που η κυβέρνηση,με σωστό οικονομικό προγραμματισμό μπόρεσε να το θέσει σε τροχιά υλοποίησης.


“Υπάρχει πλέον συγκεκριμένος σχεδιασμός με αρχή το 2018», τόνισαν, « και σε τρία χρόνια από τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα του νέου δρόμου, το κομμάτι Αγία Μαρινούδα-Στρουμπί, που είναι και το δυσκολότερο τεχνικά”.

Ερωτηθέντες για τις φωνές και ανησυχίες για τυχόν καθυστερήσεις που ακούγονται στην Πάφο, οι παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου τονίζουν κατηγορηματικά ότι θέμα καθυστερήσεων δεν υπάρχει πλέον. Ο δρόμος ήδη ξεκίνησε, σε επίπεδο αναγκαίας προεργασίας. Και στα μέσα του 2018, όπως ήταν εξαρχής ο σχεδιασμός, θα αρχίσουν και τα κατασκευαστικά έργα, επισημαίνουν.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις είχε δώσει τον περασμένο Ιούνιο σε σύσκεψη στο ΕΒΕ Πάφου και ο αποχωρών Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης. Στη σύσκεψη εκείνη, την πλήρη ικανοποίηση των φορέων της οικονομίας της επαρχίας για την δρομολόγηση του έργου, εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε ότι οι φορείς της Πάφου αναμένουν πως σε διάστημα τριετίας θα είναι έτοιμη η πρώτη φάση του έργου και ότι στη συνέχεια θα προωθηθούν το συντομότερο δυνατό και οι υπόλοιπες φάσεις του νέου δρόμου.

Πηγή: Pafosnet