Με νέο μάρτυρα κατηγορίας συνεχίζεται η υπόθεση ΣΑΠΑ

Με νέο μάρτυρα κατηγορίας συνεχίζεται η υπόθεση ΣΑΠΑ

Μετά από διακοπή 25 ημερών επαναρχίζει σήμερα η υπόθεση ΣΑΠΑ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο Ανδρέας Χειμαρίδης, εκτελεστικός μηχανικός της εταιρείας Μedcon, ύστερα από πρόσκληση της Κατηγορούσας Αρχής που εκπροσωπείται από τους Νίνο Κέκκο, Α΄Δικηγόρο της Δημοκρατίας και Ανδρέα Χατζηκύρου, Δικηγόρο της Δημοκρατίας.


Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση της Χριστίνας Γεωργιάδου, οικονομικής διευθύντριας του ΣΑΠΑ, του Χρήστου Μαλέκκου, εγκεκριμένου λογιστή που εργάζεται στη Νομική υπηρεσία, της αστυφύλακας Άντρης Γεωργίου και του αστυφύλακα Γιαννάκη Μανούρη που υπηρετούν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και που έλαβαν καταθέσεις στη διάρκεια της έρευνας.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και όρισε την υπόθεση για τις 13.1.2016 και 19.1.2016 στις 09:00 το πρωί.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν οι πρόεδρος Άγγελος Δαυίδ, ο Ανώτερος Δικαστής Δημήτρης Κίτσιος και ο Επαρχιακός δικαστής Κώστας Σατολιάς.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)