Μηνύματα αγάπης και αλτρουισμού έστειλε ο Σ. Βέργας στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πάφου

Μηνύματα αγάπης και αλτρουισμού έστειλε ο Σ. Βέργας στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πάφου

Το μήνυμα ότι στις μέρες που στην Πάφο, ζουν ανάμεσα μας άνθρωποι


που έχουν ανάγκη της δικής μας βοήθειας και συμπαράστασης θα πρέπει να ρίξουμε το τείχος του εγωκεντρισμού και να ενδιαφερθούμε έμπρακτα, πλησιάζοντάς τους με αγάπη και ταπεινοφροσύνη, έστειλε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στο χαιρετισμό του στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαρκίδειο Θέατρο.

Λίγες ώρες πριν από τα Χριστούγεννα, είπε ο κ Βέργας, οι προσδοκίες και οι ελπίδες αναπτερώνονται δικαιολογημένα, αφού η ανθρώπινη φύση προσβλέπει πάντοτε στο νέο, σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτές τις ελπίδες και τις προσδοκίες μπορούμε και πρέπει εμείς οι χριστιανοί να τις επενδύσουμε με το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού, συνέχισε, τροφοδοτώντας την πίστη και την αισιοδοξία σε μιαν κοινωνία αδελφοσύνης με κέντρο τον άνθρωπο.

Ο κ Βέργας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σκληρή μοίρα – όπως είπε- που επεφύλαξε στους Έλληνες της Κύπρου να βιώσουν για 39 χρόνια τώρα ,το δράμα της κατοχής, προσθέτοντας πως η Γέννηση του Χριστού δεν μπορεί παρά να είναι πηγή ανανέωσης της ελπίδας και της αποφασιστικότητάς μας να ζήσουμε ειρηνικά και με ασφάλεια σε ολόκληρη την προγονική γη μαζί με όλους τους άλλους Κυπρίους.

Ευχή και προσδοκία μας, είπε, είναι η εξεύρεση μιας σύγχρονης και ευρωπαϊκής λύσης του πολιτικού μας προβλήματος. Μιας λύσης που θα ελευθερώσει και θα επανενώσει τη διχοτομημένη χώρα μας, ώστε με ενιαίο σώμα και με μια φωνή να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό της πεπρωμένο δημιουργικά και προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

Ο κ Βέργας καταλήγοντας σημείωσε πως καθήκον όλων είναι η συλλογική εργασία , ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες που προκαλεί η οξύτατη – όπως είπε-, οικονομική κρίση και να ξαναβάλουμε την πόλη μας στην τροχιά της ανάπτυξης και της προκοπής.

Η Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση αποτελεί παράδοση αρκετών χρόνων και φιλοδοξεί όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία της ατμόσφαιρας που αρμόζει στην πιο μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Στην Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου συμμετείχαν διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα όπως η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου και ο μαέστρος της Ζαχαρία Ευαγγέλου, η Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Δήμου Πάφου και η μαέστρο της Δέσποινα Μακαρίου, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και ο μαέστρος της Πόλυ Χαραλάμπους, η Χορωδία του Μουσικού Ομήλου Πάφου και ο Μαέστρος της Σωτήρης Καραγιώργης και η σοπράνο Ειρήνα Ζένιου και την Ομάδα Χορού της Σχολής Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλίδου.

Επίσης οι μουσικοί Δημήτρης Χαραλάμπους, Σόλωνας Χατζηαλεξάνδρου, Χρυσόστομος Οικονόμου, Αντιγόνη Θεοδώρου, Στέλιος Στυλιανού, Μαριλένα Φακοντή, Άννα Χατζηστάθη, Θέκλα Στυλιανού και Λίλια Kατσιατριάν.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/