Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησαν οι 4 για την υπόθεση ναρκωτικών

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα οι τέσσερεις ύποπτοι  για την υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στο χωριό Μαραθούντα.

Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι ένας 39χρονος από την Λεμεσό, η συμβία του 33 χρόνων, η μητέρα της 52 ετών και ο γιος της 24 χρόνων αντιμετωπίζουν 4 κατηγορίες για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες και το δικαστήριο διέταξε όπως όλοι πλην του 39χρονου αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 


Ανακοινώνοντας την απόφαση του ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ είπε πως  οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά τέσσερις κατηγορίες ειδικότερα αυτές της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου 650 γραμμαρίων, της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου με σκοπό την προμήθεια καθώς και της κυκλοφορίας προϊόντος για το οποίο δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια κυκλοφορίας. 

Οι κατηγορούμενοι είπε, δήλωσαν την ετοιμότητα τους να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, δεν παραδέχτηκαν ενοχή και η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 25 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους. 

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από την Α’ δημόσιο κατήγορο Ξένια Ξενοφώντος ζήτησε για την διασφάλιση της παρουσίας του 39χρονου όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο, ενώ σε σχέση με τους  υπόλοιπους κατηγορούμενους την 33χρονη, την 52χρονη και τον 24χρονο γιό της να παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η κ. Ξενοφώντος μάλιστα εισηγήθηκε ότι τα γεγονότα δικαιολογούν τον διαχωρισμό της αντιμετώπισης των κατηγορουμένων και ειδικότερα υπέδειξε ότι στη βάση του μαρτυρικού υλικού για σκοπούς αυτής της διαδικασίας δικαιολογείται η κράτηση του 39χρονου αφού είναι ορατός ο κίνδυνος τη μη προσέλευσης του στο δικαστήριο. 

Η κ. Ξενοφώντος ανέφερε μάλιστα πως η κράτηση του 39χρονου δικαιολογείται παράλληλα από το γεγονός ότι συντρέχει και 2ος παράγοντας διάπραξης και άλλων αδικημάτων κατά το ποινικολογικό παρελθόν του κατηγορούμενου.
 
Από την πλευρά του ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου είπε ότι η παρούσα περίπτωση δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί τον διαχωρισμό του 1ου κατηγορούμενου και πελάτη του από τους υπόλοιπους.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης και στο μαρτυρικό υλικό εκφράζοντας τη θέση ότι δεν προκύπτει καμία μαρτυρία και πουθενά η οποία να είναι ικανή – όπως είπε- να στερηθεί στον 1ο κατηγορούμενο η ελευθερία του. 

Πρόσθεσε επίσης πως ο 1ος κατηγορούμενος δεν διαφαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης ή το πρόσωπο που διαμένει μόνιμα ή έχει υπό τον έλεγχο του ή την διαχείριση ή έστω να έχει τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου οποιαδήποτε μαρτυρίας με την οποία να μαρτυρείται ο πελάτης του- όπως είπε- είχε κάποια σχέση είτε με το χώρο είτε με την απερίφρακτη αυλή είτε με τις ισχυριζόμενες ουσίες ή οπλισμό. 

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Α. Δαυίδ ανέφερε πως το θέμα της κράτησης του 39χρονου ανάγεται στην ευχέρεια του δικαστηρίου, σημειώνοντας πως αποκλειστικός σκοπός της κράτησης του είναι η εξασφάλιση της παρουσίας του στο δικαστήριο.

Διέταξε όπως ο 39χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο στις 25 Φεβρουαρίου του 2016 στις 09:30 το πρωί. 

Όσο για την 33χρονη τη μητέρα της και τον αδερφό της , δηλαδή τους 2,3, και 4 κατηγορούμενους διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τα ονόματα τους να τεθούν στον κατάλογο των ονομάτων που απαγορεύεται η έξοδος τους από την Κυπριακή Δημοκρατία, υπογράψουν εγγύηση έκαστος 75 χιλιάδες ευρώ και να εμφανίζονται τρεις φορές την εβδομάδα στιβ κεντρικό αστυνομικό σταθμό. 

Συνήγοροι υπεράσπισης της 33χρονης και της μητέρας της 52 ετών είναι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και του 24χρονου, τέταρτου κατηγορούμενου ο δικηγόρος Κώστας Σιαηλής.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)