Μουσική Εκδήλωση με τραγούδια από την εξωτική Βενεζουέλα

Μουσική Εκδήλωση με τραγούδια από την εξωτική Βενεζουέλα

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού στην μουσική εκδήλωση


που συνδιοργάνωσαν χθες η Πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και ο Δήμος Γεροσκήπου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, με τραγούδια από την εξωτική Βενεζουέλα.

Στην εκδήλωση, ο γνωστός Βενεζουελάνος μουσικός CarlosHidalgo, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο, ερμήνευσε με τη μαντόλα του την παραδοσιακή μουσική της περιοχής «LosLlanos»της Βενεζουέλας, σε ρυθμό «joropo». Η μαντόλα αποτελεί τη βάση της μουσικής στην περιοχή αυτή και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γνωστό σε όλους μας λαούτο.

Σε χαιρετισμό του, που απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μάριος Αθανασίου επισήμανε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, της Βενεζουέλας και της Κύπρου, και ειδικότερα τη στενή συνεργασία τους στα διεθνή βήματα. Σημείωσε δε ότι «η Βενεζουέλα αποτελεί για την Κύπρο ένα σταθερό συμπαραστάτη στον αγώνα που διεξάγει για λύση του Κυπριακού προβλήματος και επανένωση της χώρας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κύπρο κ. JeanpierAnayaSalas, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Γεροσκήπου για τη συνεργασία, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση του κοινού και το ενδιαφέρον του να γνωρίσει όψεις του πολιτισμού της χώρας του.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

ekdilosi venezouelas 01ekdilosi venezouelas 02ekdilosi venezouelas 03