Νέα παράταση έδωσε το ΣΑΠΑ για την αποπληρωμή τελών αποχέτευσης στην Πέγεια

Νέα παράταση έδωσε το ΣΑΠΑ για την αποπληρωμή τελών αποχέτευσης στην Πέγεια

Το Συμβούλιο αποχετεύσεων Πάφου έδωσε νέα παράταση δύο μηνών


στην αποπληρωμή των τελών αποχέτευσης του έτους 2013 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πέγεια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Νεόφυτο Ακουρσιώτη.

Ο κ Ακουρσιώτης ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πέγειας είχε ζητήσει να μην επιβληθούν τέλη για το 2013 μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες που θα εκπονηθούν για να καταδείξουν το πόσο συμφέρει στην Πέγεια να παραμείνει στα όρια του ΣΑΠΑ ή κατά πόσο είναι προτιμότερο να δημιουργήσει δικό της αποχετευτικό δίκτυο.

Ο κ Ακουριώτης σημείωσε πως το ΔΣ του ΣΑΠΑ αφού άκουσε τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέγειας που του μετέφερε ο ίδιος, αποφάσισε όπως η διαχειριστική επιτροπή και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού παραστούν σε ανοικτή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πέγειας κατά την οποία θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε επίσης πως το ΔΣ του ΣΑΠΑ θεωρεί ότι τα πράγματα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα, ώστε η Πέγεια ή να παραμείνει πληρώνοντας ή να αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να αποχωρήσει.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια κατέληξε ο κ Ακουρσιώτης ο Δήμος Πέγειας αναμένει από το ΔΣ του ΣΑΠΑ να καθορίσει την ημερομηνία την οποία μπορεί να παραστεί στην ανοικτή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πέγειας προς συζήτηση του θέματος.