Την Πολιτεία καλεί ο Γ. Ομήρου να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο συμπεριφορές, όπως αυτές του ΕΛΑΜ

Την Πολιτεία καλεί ο Γ. Ομήρου να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο συμπεριφορές, όπως αυτές του ΕΛΑΜ

Με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό, καλείται η Πολιτεία


να αντιμετωπίσει ενέργειες πράξεις και συμπεριφορές όπως είναι αυτές του ΕΛΑΜ που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιπτώσεις, δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε παρουσιαζόμενες ως πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στην πραγματικότητα είναι αρνητές του Δημοκρατικού πολιτεύματος ,- όπως είπε- “ και με πράξεις ενέργειες συμπεριφορές υπονομεύουν την Δημοκρατική ομαλότητα και παρουσιάζονται ως νοσταλγοί φασιστικών ή ολοκληρωτικών καθεστώτων”.

Ο κ Ομήρου ανέφερε ακόμη πω η Γενική Εισαγγελία θα πρέπει να προχωρήσει σε μια πλήρη διερεύνηση όλων των μέχρι σήμερα δράσεων – συμπεριφορών του ΕΛΑΜ και αν υπάρχουν τα στοιχεία μέσα απ’ αυτή την διερεύνηση και με τήρηση των κανόνων του Κράτους δικαίου, να προχωρήσει σημείωσε, σε διώξεις και σε προσαγωγή όλων εκείνων που ενέχονται σε παράνομες πράξεις ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

Δεν πρέπει να αφαιθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Ομήρου , να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού όπως έγινε στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κατά πόσο θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο χαρακτηρισμός ως πολιτικού κόμματος το ΕΛΑΜ , ο κ Ομήρου ανέφερε πως έχει ληφθεί μια απόφαση από τον Έφορο τήρησης μητρώου πολιτικών κομμάτων, προσθέτοντας ωστόσο, πως αυτό δεν σημαίνει όμως ότι από μόνη της η εγγραφή διασφαλίζει και την νομιμότητα ενεργειών, πράξεων, παραλήψεων, συμπεριφορών στην συνέχεια μετά την εγγραφή του ως πολιτικού του κόμματος.

“ Άρα λοιπόν” συνέχισε “ εάν οι πράξεις και οι συμπεριφορές, αυτού του εγγραφέντος πολιτικού κόμματος είναι τέτοιες που ουσιαστικά υπονομεύουν το Δημοκρατικό πολίτευμα και στρέφονται εναντίον των θεσμών της Δημοκρατίας” τότε – όπως είπε- αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι μπορεί να ανακληθεί.