Οι μικρές επιχειρήσεις στην Πάφο οργανώνονται και δημιουργούν «Κίνηση» αντιμετώπισης των προβλημάτων τους

Οι μικρές επιχειρήσεις, καθώς και οι αυτοεργοδοτούμενοι στην Πάφο


οργανώνονται δυναμικά με σκοπό την αντιμετώπιση ων προβλημάτων τους.  Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος οι Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου, Σύνδεσμος μικρομεσαίων επιχειρήσεων Πάφου,  ΠΟΒΕΚ, Σύνδεσμος ξεναγών, Σύνδεσμος ταξιτζήδων, ΣΤΕΤ και Τουριστικός Σύνδεσμος Αφροδίτη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ακούστηκαν απόψεις όλων και αποφασίστηκε η δημιουργία Κίνησης η οποία θα απαρτίζεται από μέλη των συνδέσμων που συμμετείχαν στην συνάντηση . Στόχος της Κίνησης αυτής είναι η προώθηση και αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων του κλάδου των μικρών επιχειρήσεων και ο διαχωρισμός τους από τις μικρομεσαίες.  

Στην συνεδρίαση τέθηκαν επίσης διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει ο κάθε σύνδεσμος και ακούστηκαν εισηγήσεις αλλά και προβληματισμοί.

Ακούστηκαν επίσης τρόποι προώθησης των διαφόρων θεμάτων αλλά και ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Η πρώτη συνάντηση των μικρών επιχειρήσεων της Πάφου κρίθηκε επιτυχημένη, όπως αναφέρεται , μιας και διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία κρίθηκε απαραίτητη η ίδρυση της συγκεκριμένης Κίνησης που θα στηρίζει τα δικαιώματα των μικρών επιχειρήσεων.

Επόμενη συνάντηση των συνδέσμων που θα λάβουν μέρος στην Κίνηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή. Εκεί αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα , ούτως ώστε, να διοργανωθεί γενική Συνέλευση στην οποία θα λάβουν μέρος τα μέλη και των επτά συνδέσμων κι εκεί θα οριστεί το συμβούλιο που θα απαρτίζει την Κίνηση για τα δικαιώματα κα την προώθηση των προβλημάτων των μικρών επιχειρήσεων της Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/