Οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς – Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τον δρόμο Πάφου-Πόλις

Οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς – Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τον δρόμο Πάφου-Πόλις

Κονδύλια πέραν του ενός εκατομμυρίου τα οποία προορίζονται για την κάλυψη δαπανών αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών και ερευνών, αποδέσμευσε χθες η επιτροπή οικονομικών, δίνοντας το πράσινο φως στο να προχωρήσουν μελέτες για το δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς και την οδό Τσερίου.

Την ίδια στιγμή, ποσά που σχετίζονται με αποκρατικοποιήσεις παρέμειναν δεσμευμένα καθώς η γραμματεία της επιτροπής οικονομικών ανέλαβε να καταγράψει την τοποθέτηση όλων των μελών της επιτροπής και όχι μόνο όσων ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή τοποθέτηση.


Τα μέλη της επιτροπής αποδέσμευσαν χθες ποσά μέχρι τον Απρίλιο για την αγορά υπηρεσιών για το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας (€149,6 χιλ.) και πρόσθετα ποσά που αφορούν υπηρεσίες εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο (101,6 χιλ.).

Το πράσινο φως δόθηκε και για δαπάνες €25 χιλ. για τις αμοιβές συμβούλων για την ετοιμασία μελετών, ρυθμιστικών και κατασκευαστικών σχεδίων για τη βελτίωση του κύριου δρόμου από την Πάφο προς την Πόλη Χρυσοχούς και άλλων €25 χιλ. για την αμοιβή του μελετητή για συμπληρωματικές εργασίες για τα κατασκευαστικά σχέδια της α’ και β’ φάσης του έργου διεύρυνσης και βελτίωσης της οδού Τσερίου στο Στρόβολο.

Για έργα που σχετίζονται με το δρόμο Πάφου – Πόλης εγκρίθηκαν πρόσθετα ποσά €31 χιλ.

Η επιτροπή ενέκρινε επίσης, ποσό για αγορά υπηρεσιών τριών δικηγόρων για τη μονάδα λήψης δικαστικών μέτρων για το τμήμα φορολογίας (€98,1 χιλ)και πρόσθετο κονδύλι για την διάθεση χημικών αποβλήτων του κυβερνητικού τυπογραφείου (€6,5 χιλ.).

Ποσό €511,5 χιλ. αποδεσμεύτηκε για την κάλυψη αναγκών του υπουργείου παιδείας σε ότι αφορά τη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων, και άλλες €282 χιλ. για την πληρωμή δικαιωμάτων εμπειρογνωμόνων για την ετοιμασία μελετών για την ανάπτυξη του ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής βιώσιμης κινητικότητας Λεμεσού.

Πηγή: StockWatch