Ο αειφόρος τουρισμός στο επίκεντρο ημερίδας του Δήμου Πέγειας

Ο αειφόρος τουρισμός στο επίκεντρο ημερίδας του Δήμου Πέγειας

Εκδήλωση – ημερίδα διοργάνωσε το απόγευμα ο Δήμος Πέγειας με θέμα τον Αειφόρο Τουρισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη, υπό τον τίτλο «Αειφόρος τουρισμός : Δύο βήματα μπροστά”.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης ανέφερε πως γνώμονας της αειφορίας είναι η μέγιστη δυνατή απολαβή αγαθών από το περιβάλλον, χωρίς όμως να διακόπτεται η φυσική παραγωγή αυτών των προϊόντων σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον.


Ο Δήμος Πέγειας, συνέχισε, στα πλαίσια της διερεύνησης κατόρθωσε να ενταχθεί με επιτυχία ως εταίρος στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα FUPOL, προσθέτοντας πως απώτερος στόχος του FUPOL ήταν η ανάπτυξη ενός νέου πλαισίου διακυβέρνησης με καινοτόμες τεχνικές, οι οποίες θα συμβάλουν στην αποδοτικότερη υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων καθώς και στην καλύτερη αναγνώριση των συνεπειών τους για τους δημότες και για τις επιχειρήσεις γενικότερα.

Επεσήμανε επίσης πως ο Δήμος Πέγειας μέσω της συμμετοχής του στο ερευνητικό έργο FUPOL κατόρθωσε να εδραιώσει νέα κανάλια επικοινωνίας τόσο με τους δημότες του όσο και με τους επισκέπτες της περιοχής.

Επιπλέον, σημείωσε, η χρήση των έξυπνων εργαλείων του FUPOL διανοίγει νέους, δημοκρατικότερους ορίζοντες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς παρέχεται στις αρχές είτε της κεντρικής κυβέρνησης είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης η ευχέρεια να εισακούουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις των πολιτών πριν και μετά τη λήψη αποφάσεων.

Επίτιμοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Joan Breton Connelly, με πολύτιμη προσφορά στον τομέα της αρχαιολογίας αλλά και πολύχρονη και αξιόλογη αρχαιολογική της έρευνα στη Γερόνησο.

Ο Δρ Peter Sonntagbauer, ο οποίος είναι συντονιστής του ερευνητικού έργου FUPOL καθώς και ανώτερος διευθυντής έργων της CELLENT AG στη Βιέννη, ο Roman Buil σύμβουλος στο ερευνητικό έργο FUPOL καθώς και ο Χάρης Νεοφύτου, γενικός διευθυντής της εταιρείας Interfusion.

Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ν. Κουγιάλης.