Ο Δήμος Πάφου  σε επιφυλακή . Κλειστά αρκετά σχολεία στην Επαρχία Πάφου

Ο Δήμος Πάφου σε επιφυλακή . Κλειστά αρκετά σχολεία στην Επαρχία Πάφου

Κλειστά παρέμειναν αρκετά σχολεία της Επαρχίας Πάφου


λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών , και του τσουχτερού κρύου. Ελαφρά χιονόπτωση έχει πέσει στις κοινότητες Παναγιάς και στο Στατό.

Ο Επαρχιακός Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Γιάννης Ευθυμίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, και ερωτηθείς σχετικά ,ανέφερε πως σε πρώτη φάση , δεν λειτούργησε σήμερα το Γυμνάσιο και το Λύκειο του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας ενώ στην συνέχεια – όπως είπε- δόθηκαν οδηγίες για κλείσιμο των σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων Παναγιάς, Πολεμίου και Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με το Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρη Μικελλίδη, σήμερα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έκλεισαν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σχολεία της Παναγιάς, της Σίμου, της Ίνειας , του Πολεμίου , του Πωμού και της Δρούσειας.

Στο δημοτικό της Πόλης Χρυσοχούς πρόσθεσε στο ΚΥΠΕ ο κ Μικελλίδης , οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο και κατάγονται από μακρινές κοινότητες αποχώρησαν ήδη με τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ Μικελλίδης ανέφερε ωστόσο πως οι δάσκαλοι παρέμειναν στην θέση τους για τους υπόλοιπους μαθητές που διαμένουν στην Πόλη Χρυσοχούς και τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι το μεσημέρι.

Εξάλλου μαθητές του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Γιόλου έχουν ήδη αποχωρήσει.

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες του Δήμου Πάφου βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταπεξέλθουν σε πιθανά προβλήματα που κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να προκύψουν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες , συνεργεία και λειτουργοί του Δήμου Πάφου βρίσκονται σε επιφυλακή .

Προέτρεψε επίσης τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απόψε το βράδυ αφού οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν. Τους κάλεσε επίσης για την δική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων να ελέγξουν την στερεότητα των διαφόρων αντικειμένων τους όπως τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, τα κεραμίδια, και τα ντεπόζιτα νερού.

Εμείς είπε, βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα τόσο με την υπηρεσία των μικροπροβλημάτων του Δήμου όσο και της Υδατοπρομήθειας και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων .

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής δέχθηκε δύο κλήσεις για ειδική υπηρεσία στη μία περίπτωση για αποκοπή δένδρου στο παλαιό δρόμο της Αχέλειας και στην δεύτερη περίπτωση για αποκοπή τσίγκου

ΚΥΠΕ/ΚΠ/