Πάφος 2017 – Τοιχογραφίες πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων»

Πάφος 2017 – Τοιχογραφίες πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων»

Ο «Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017»


στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη και προαγωγή του πολιτισμού στην πόλη και επαρχία Πάφου, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την παραμονή των τοιχογραφιών του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων», στην Πάφο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πάφος 2017.

Κατά την διάρκεια των εργασιών εντός του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων» στην Πάφο, προστίθεται στην ανακοίνωση έχουν ανευρεθεί δύο επιτοίχια ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη Χρίστου Χρίστου. Τα έργα αυτά έχουν την δική τους ιδιαίτερη σημασία και εντάσσονται στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017», αναγνωρίζοντας την σημασία των έργων αυτών, επιθυμεί την παραμονή και διατήρηση τους στη Πάφο, ως έργα πολιτιστικής σημασίας και κληρονομιάς.

Για το λόγο αυτό, ο Οργανισμός έχει ήδη προβεί στα ανάλογα διαβήματα προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις τόσο με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, όσο και με τις τοπικές αρχές για άμεση εξεύρεση χώρου στέγασης των έργων αυτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/