Πατσαλίδης: Η Τελετή Έναρξης μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές στιγμές πανευρωπαϊκά

Πατσαλίδης: Η Τελετή Έναρξης μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές στιγμές πανευρωπαϊκά

Η Πάφος βρίσκεται ήδη, με το λυκαυγές του 2017, στο ευρωπαϊκό επίκεντρο ενδιαφέροντος εξαιτίας της λειτουργίας της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ήδη, στην πόλη έχουν φθάσει ή έχουν διευθετήσει να βρίσκονται τις αμέσως επόμενες μέρες, τηλεοπτικά δίκτυα από τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί διοργανωτές ταξιδίων έχουν εκτοξεύσει την Πάφο και το Άαρχους Δανίας, που θα είναι επίσης Πολιτιστική Πρωτεύουσα, στην κορυφή των προτάσεων τους για το έτος μπήκε.

Τις πληροφορίες του PafosNet επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστιο ενδιαφέρον από ενημερωτικά δίκτυα χωρών όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία. Σημαντικά έντυπα της γηραιάς ηπείρου, επίσης, τόνισε ο κ. Πατσαλίδης, όπως είναι οι Sunday Times, έχουν ήδη προχωρήσει στα πρώτα αφιερώματα για την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.


«Είναι σε εξέλιξη ένα πανευρωπαικό έντονο ενδιαφέρον για την πόλη μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Πάφος 2017, « το οποίο συνδράμει και ο ΚΟΤ με σχετική καμπάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη τελετή έναρξης το βράδυ της 28ης τρέχοντος, έχουν προβεί κιόλας σε διευθετήσεις άνω των 50 δημοσιογράφων από οργανισμούς διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών».

Ο κ. Πατσαλίδης εκτίμησε ότι τόσο η εναρκτήρια τελετή, όσο και οι πρώτες εκδηλώσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα, θα μετατρέψουν την Πάφο σε ένα από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς και από τουριστικής πλευράς για το 2017.

Επεσήμανε τέλος, ότι η τελετή έναρξης το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου στον υπαίθριο πλατειακό χώρο μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές στιγμές για όλη την Ευρώπη το έτος αυτό και κάλεσε τους ανθρώπους της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα, να αποτελέσουν μέρος της ιστορικής αυτής στιγμής.

Πηγή: Pafosnet