Προέκταση της Λεωφόρου «Τάφοι των Βασιλέων» μέχρι την περιοχή «Πότιμα» στον Δήμο Πέγειας

Στα μέσα Απριλίου, μετά από αρκετά προβλήματα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Λεωφόρου «Τάφοι των Βασιλέων» στα Δημοτικά Όρια της Πάφου. Η κατασκευή του συγκεκριμένου  Έργου παρουσίασε καθυστέρηση 11 μηνών, προκαλώντας δυσαρέσκεια τόσο στους τοπικούς φορείς, όσο και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με την αποπεράτωση των εργασιών του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, δεν ολοκληρώνεται όλο το έργο στο σύνολο του, αλλά εκκρεμεί η επέκταση του μέχρι το Δήμο Πέγειας.
Επιβάλλεται, λοιπόν, η επίσπευση των διαδικασιών για τα έργα προέκτασης της Λεωφόρου «Τάφοι των Βασιλέων » μέχρι την περιοχή « Πότιμα », ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων αλλά και ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέπτεται την εν λόγω περιοχή.


Έχει ήδη ετοιμαστεί το τελικό ρυθμιστικό σχέδιο από τα Δημοτικά όρια Πάφου μέχρι τα «Πότιμα», μαζί με το δευτερεύον οδικό δίκτυο και τη σύνδεση της κοινότητας Λέμπας με την παραλιακή λεωφόρο. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής του Κεντρικού Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, προς έγκριση. Μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2016 θα προκηρυχθούν προσφορές για ετοιμασία κατασκευαστικών σχεδίων από ιδιώτη μελετητή, σε συνεργασία με τα Δημόσια Έργα. Για το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται σχετικό κονδύλι στους προϋπολογισμούς του κράτους για το 2016 και το 2017.

Το μεγάλο αυτό πολεοδομικό  οδικό έργο υπερτοπικής σημασίας, θα δώσει  ώθηση στην εμπορική, εργατική, τουριστική και οικονομική δραστηριότητα  της Πάφου. Επιπρόσθετα θα συμβάλει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό  της υποδομής της επαρχίας.

Αναμένουμε λοιπόν, να δρομολογηθούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οι διαδικασίες και σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη της επαρχίας και τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αντώνης Αντωνίου
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής
Συγκοινωνιών & Έργων