Προς την εγκατάσταση Πύργου Ναυαγοσωστών προσανατολίζεται  η επιτροπή παραλιών του Δ. Πάφου

Προς την εγκατάσταση Πύργου Ναυαγοσωστών προσανατολίζεται η επιτροπή παραλιών του Δ. Πάφου

Πύργο ναυαγοσωστών προτίθεται να εγκαταστήσει στην περιοχή των δημοτικών μπάνιων ο Δήμος Πάφου.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής παραλιών του Δήμου Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου δήλωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα για την δημιουργία αυτού του απαραίτητου έργου που θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους λουόμενους .

Ο κ Χρυσάνθου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε ότι υπάρχουν δύο κονδύλια που διέπουν την διαχείριση των παραλιών η παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών και ο καθαρισμός και η συντήρηση των παραλιών.

Προσπαθούμε είπε «να προωθήσουμε αυτό το έργο, αφού εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες άδειες και ύστερα από απαίτηση του κόσμου».

Ο κ Χρυσάνθου σημείωσε επίσης πως το κονδύλι για το καθαρισμό και την συντήρηση των παραλιών αλλά και για την παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών είναι αυξημένο κατά 15.000 ευρώ σε σχέση με το περσινό προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός ο φετινός τόσο για την συντήρηση και τον καθαρισμό των παραλιών όσο και για τις υπηρεσίες των ναυαγοσωστών ανέρχεται στις 138.000 ευρώ, εκ των οποίων συνέχισε, οι 68.000 ευρώ είναι για τον καθαρισμό των παραλιών και οι 70.000 ευρώ για τους ναυαγοσώστες.

Ο κ Χρυσάνθου σημείωσε ότι στην παραλία του ΣΟΔΑΠ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ολόχρονα ναυαγοσώστης αφού την παραλία του ΣΟΔΑΠ επισκέπτονται ολόχρονα οι χειμερινοί κολυμβητές.

Μπορούμε κατέληξε ο κύριος Χρυσάνθου να πετύχουμε ως επιτροπή παραλιών εξοικονόμηση, προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/