Έξω από τις τάξεις σήμερα οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης για την επιβολή κομίστρων

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης αντιδρώντας στην επιβολή κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία.


Ο Παναγιώτης Μονογιός πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών , ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως την απόφαση την έλαβε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών , την στιγμή που το Υπουργείο δεν έχει παρακαθήσει σε διάλογο μαζί τους.

Σύμφωνα με τον κ Μονογιό , ένας στους πέντε μαθητές δεν έχει τα απαραίτητα για το σχολείο αφού μπορεί οι γονείς τους να είναι άνεργοι . Το ύψος των κομίστρων συνέχισε που έχει θεσπιστεί , ανέρχεται στα 15 ευρώ το μήνα, ενώ αρκετές οικογένειες σήμερα δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ ανέφερε χαρακτηριστικά πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των μαθητών των Τεχνικών σχολών είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού οι περισσότεροι προέρχονται από πολλές περιοχές αλλάζοντας ένα ή ακόμα και δύο λεωφορεία . Το ίδιο πρόβλημα συνέχισε , με την καταβολή κομίστρων αντιμετωπίζουν και οι μαθητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες .

Στην Πάφο κατέληξε, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί μπροστά από το δημοτικό μέγαρο, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις άλλες πόλεις.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/