Προσφορές για βελτίωση του παραλιακού πεζόδρομου

Προσφορές για βελτίωση του παραλιακού πεζόδρομου

Ένα ακόμη εμπλουτιστικό έργο στην δημαρχούμενη περιοχή Πάφου θα τεθεί στη διάθεση των δημοτών και των χιλιάδων ξένων επισκεπτών το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον «Φ» ο Αντιδήμαρχος Πάφου, Χρήστος Μακαρίου, πρόκειται για παραλιακό πεζόδρομο μήκους 2 χιλιομέτρων που θα ξεκιν από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην παραλία της Γεροσκήπου και θα καταλήγει μέχρι το ξενοδοχείο Αλμύρα.

Ο πεζόδρομος, πέραν της τοπιοτέχνησης του για να αποτελεί χώρο άσκησης, ξεκούρασης και περιπάτου, θα περιλαμβάνει επίσης φωταγώγηση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πάφου.


«Για το έργο, προκηρύσσονται σήμερα προσφορές», τόνισε ο κ. Μακαρίου, «με την προοπτική να κατακυρωθεί το έργο εντός 14 ημερών, βάσει όλων των νόμιμων διαδικασιών. Στόχος, είναι να δοθεί το έργο για χρήση από το κοινό, το αργότερο μέχρι τα μέσα προσεχούς Ιουνίου».

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πάφου, το έργο είναι προυπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ και κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό δεδομένου ότι βρίσκεται κατά μήκος της τουριστικής παραλιακής περιοχής στην οποία διακινείται καθημερινά πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες.

«Τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη περιοχή για τζόκινγκ και περπάτημα, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες», είπε.

«Το θέμα της απουσίας φωτισμού, κυρίως, αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για όσους ήθελαν να απολαύσουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο της περιοχής και την παραλία μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα βράδια.

Με την διαμόρφωση του έργου, πλέον η Πάφος θα έχει ένα ακόμη σημείο αναφοράς».

Πηγή: Φιλελεύθερος