Προχωρούν οι εργασίες για να ανοίξει τις πύλες της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου

Προχωρούν οι εργασίες για να ανοίξει τις πύλες της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για να ανοίξει τις πύλες της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ στο Δήμο Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη και εμπνευστή της δημιουργίας του Συλλόγου φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου.

Ο κ. Σαββίδης σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των βιβλίων και 20.000 από αυτά θα πάρουν τη σειρά τους για να περαστούν στο λογισμικό.


Οι τέσσερις βιβλιοθηκονόμοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους με τα λογισμικά προγράμματα και η διαδικασία τοποθέτησης των βιβλίων στα ράφια αρχίζει.

Η συμφωνία για την αναδιοργάνωση της Βιβλιοθήκης, συνέχισε, ο κ. Χ.Σαββίδης προβλέπει ότι θα μπορεί να προσφέρει στους χρήστες τις πιο εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά, σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες πανεπιστημίων και άλλες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.

Παράλληλα, με τη δημιουργία της ξεχωριστής αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα – όπως αναφέρει- να απομονώνονται και να εργάζονται απερίσπαστοι στην έρευνα, τη συγγραφή και σε άλλες σχετικές δραστηριότητες.

Τέλος ο κ. Σαββίδης, εκτιμά πως με την βοήθεια του συλλόγου η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάφου θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, θα τύχει της πρέπουσας προβολής προς τα έξω και εν τέλει θα καθιερωθεί σαν φωτεινός φάρος προάσπισης, προβολής και προαγωγής του πολιτισμού.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΘΝΕ)