Πτήση προς την Πάφο επέστρεψε στο Μπέρμιγχαμ -Κρότοι και καπνοί από τον κινητήρα

Πτήση προς την Πάφο επέστρεψε στο Μπέρμιγχαμ -Κρότοι και καπνοί από τον κινητήρα

Δύο ξαφνικοί κρότοι και πυκνός καπνός στους κινητήρες ανάγκασε αεροσκάφος τύπου Boeing 737 να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πτήση TOM7352 της εταιρίας Thomson που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπέρμιγχαμ – Πάφο, με το αεροσκάφος να αναγκάζεται να επιστρέψει στο αεροδρόμιο λίγο μετά την απογείωσή του.


Επιβάτες περιέγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσαν δύο δυνατούς κρότους, ενώ δύο εξ αυτών ανέφεραν ότι είδαν κάτι που τους φάνηκε σαν καπνό να βγαίνει από τον κινητήρα του αεροσκάφους.

Μία εκ των επιβατών του Boeing 737, με χωρητικότητα 189 θέσεων, δήλωσε κατατρομοκρατημένη, περιγράφοντας πώς κατά την έκτακτη προσγείωση στο διάδρομο του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ υπήρχαν πυροσβεστικά οχήματα για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι αιτία του συμβάντος είναι η σύγκρουση με σμήνος πουλιών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το αεροσκάφος επέστρεψε στο Μπέρμιγχαμ προληπτικά, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι με τους επιβάτες να προωθούνται για συνέχιση της πτήσης τους το συντομότερο δυνατό.

Οι επιθέσεις των πουλιών τείνουν να συμβαίνουν στα 10.000 πόδια ή χαμηλότερα, συνήθως κατά την απογείωση και την προσγείωση. Η πλειονότητα μάλιστα των επιθέσεων συμβαίνει περίπου στα 3.000 πόδια.

Τα σύγχρονα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των πουλιών.