Πόλη Χρυσοχούς: Συμφωνήθηκε η κατασκευή τεχνητού υφάλου

Πόλη Χρυσοχούς: Συμφωνήθηκε η κατασκευή τεχνητού υφάλου

Λύση στις διχογνωμίες και ενστάσεις που υπήρχαν για το θέμα της κατασκευής του τεχνητού υφάλου στη θάλασσα της Χρυσοχούς, δόθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης του Δήμου Πόλης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη και πλέον όλα έχουν διευθετηθεί για την προώθηση του εμπλουτιστικού έργου.

Μετά τη συνάντηση έχει πλέον οριστικοποιηθεί ότι ο τεχνητός ύφαλος της Πόλης Χρυσοχούς θα κατασκευασθεί από την περιοχή των αποθηκών του Λατσιού μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου Άνασσα.


Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Κουγιάλης, όσο και ο Δήμαρχος Πόλης, Γιώτης Παπαχριστοφή, πρόκειται για μια έκταση που είναι ήδη περιβαλλοντικά ευαίσθητη και προστατευόμενη λόγω της ύπαρξης χελώνων και ενός σπάνιου είδους φώκιας και που με το έργο αυτό θα προστατευθεί ακόμη περισσότερο, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητες επωφελείς για τον τουρισμό όπως ο καταδυτικός τουρισμός.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι μετά τη χθεσινή καθοριστική συνάντηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν ολοταχώς πλέον για την κατασκευή του υφάλου, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό στην περιοχή. Πλέον, κατέληξε ο κ. Κουγιάλης, θα συζητηθούν και τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τους ψαράδες για την απώλεια της έκτασης αυτής που θα κλείσει για το ψάρεμα.

Πηγή: Φιλελεύθερος