Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Γάμος στο Νησί από τη Λέσχη Θεάτρου του Ι Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης».


Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Λέσχη Θεάτρου 2012- 2013 του Ι’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» με την παρουσίαση της κωμωδίας Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Γάμος στο Νησί.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Λέσχη Θεάτρου 2012- 2013 του Ι΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» πρόκειται για μια κωμική διασκευή της πιο διάσημης ιστορίας αγάπης όλων των εποχών του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ .

Βερόνια, Ιταλία, Μοντέγοι και Καουλέτοι. Η υπόθεση……οικογένειες με άσβεστο μίσος μεταξύ τους…. Ο γιός των Μοντέγων, Ρωμαίος ερωτεύεται την κόρη των Καπουλέτων , Ιουλιέτα. Οι Καπουλέτοι αποφασίζουν να παντρέψουν την Ιουλιέτα με άλλον. « Μέγας γάμος θα γενεί»! Ποιο είναι όμως το σχέδιο της Ιουλιέτας;

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι μαθήτριες Βαλέρια Λουχτούρα, Αφροδίτη Δράκου, Φεβρωνία Παπανέαρχου, Δήμητρα Βορκά, Σταυριανή Παπανεάρχου, Αλεξάνδρα Μεταξά, Κλαούντια Μελή, Τζούλια Γεωργίου, Γεωργία Καρεσίου και Αναστασία Νικολαϊδη.

Η διδασκαλία είναι του εκπαιδευτικού Χρίστου Χατζηλοϊζου.

Η Λέσχη Θεάτρου δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 και λειτούργησε για πρώτη φορά προσφέροντας εβδομαδιαία μαθήματα θεατρικής αγωγής στα παιδιά του σχολείου σε απογευματινό χρόνο. Οι μικροί ερασιτέχνες ηθοποιοί έπαιξαν, δημιούργησαν, εκφράστηκαν και επικοινώνησαν μέσα από το θέατρο, και παρουσιάζουν την δική τους παράσταση, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου.