Σε νέα σαλαμοποίηση του κυπριακού μας οδηγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ο Γ. Λιλλήκας

Σε νέα σαλαμοποίηση του κυπριακού μας οδηγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ο Γ. Λιλλήκας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πολυδιαφημίζει το ζήτημα της Αμμοχώστου


εμπαίζοντας και εκμεταλλευόμενος τα συναισθήματα και τον πόνο των Αμμοχωστιανών για να πετύχει την είσοδο ξένων εμπειρογνωμόνων για να ετοιμάσουν έναν masterplan για την πόλη δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ Λιλλήκας ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ διαπιστώνει την τουρκική αδιαλλαξία επικεντρώνει και εστιάζει όλες του τις προσπάθειες σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ιδιαίτερα στο ζήτημα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου των τριών δρόμων της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Διερωτήθηκε μάλιστα κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει ότι η προ – προηγούμενη Κυβέρνηση έχει ιδρύσει επιτροπή υπό τον κ Μεσαρίτη που ετοίμασε σχετικό masterplan και ολοκληρωμένες μελέτες.

Πρόσθεσε ακόμη “ γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εστιάζει και δεν προβάλει την τουρκική αδιαλλαξία και δεν ζητά βοήθεια για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και επιμένει σε βοήθεια για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου;” .

Παρατήρησε επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυτή του την πολιτική βγάζει την Τουρκία από τα αδιέξοδα και μας εγκλωβίζει σε νέα σαλαμοποίηση του κυπριακού που αν δεν την εγκαταλείψει όσο είναι νωρίς – όπως είπε- η ζημιά που θα επέλθει θα είναι ανεπανόρθωτη .

 

 

Πρόκληση για τον κυπριακό λαό αλλά και σαφή παραβίαση των κανόνων της ΕΕ αποτελεί η στάση του Κοινοτικού Επίτροπου αρμόδιου για την Διεύρυνση Στέφαν Φούλε δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας πως η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος προσωπικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών .

Ο κ Λιλλήκας ανέφερε πως ο Κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε που πρόσφατα επισκέφτηκε την Κύπρο εκθείασε χθες την Τουρκία για την εποικοδομητική και βοηθητική στάση στο Κυπριακό. Ακόμα λίγο ο κ Φούλε θα μας πείσει , είπε ο κ Λιλλήκας “ ότι η Τουρκία δεν έχει καμία εμπλοκή στο Κυπριακό και δεν κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος”.

Ως επιβράβευση αυτής της στάσης της Τουρκίας ο κ Φούλε , συνέχισε ο κ Λιλλήκας , εισηγείται το άνοιγμα δύο κεφαλαίων αυτού της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Διερωτούμαστε είπε “ τι μήνυμα έδωσε στον κ Φούλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εδώ επίσκεψη του. Τον ενημέρωσε για τις αδιάλλακτες θέσεις που κατέθεσε στις συνομιλίες η τουρκοκυπριακή πλευρά ; ή μήπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκθείασε την Τουρκία ενώπιον του κ Φούλε ότι έπεισε τάχατες τον κ Έρογλου να δεχτεί αυτό το κοινό ανακοινωθέν των ασαφειών”.

O κ. Λιλλήκας ανέφερε πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας συχνά πυκνά πανηγυρίζει ή αυτοπροβάλλεται ως ο Πρόεδρος που πείθει τους ξένους αξιωματούχους και την διεθνή κοινότητα.

Διερωτήθηκε μάλιστα πως έπεισε τον Επίτροπο Φούλε όταν αυτός σήμερα προάγει πλέον με τον πιο προκλητικό τρόπο την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας σε βάρος της λύσης του Κυπριακού , όπως είπε.

Οκ Λιλλήκας προέβει σε δηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Συμμαχίας Πολιτών στο Αεροδρόμιο Πάφου.

Ακολούθως ο κ Λιλλήκας θα επισκεφτεί το εργοτάξιο της ΑΗΚ στην Αγία Βαρβάρα της Πάφου ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα “Κυπριακό-Οικονομία-Ενέργεια: Το πακέτο είναι σχεδόν έτοιμο” που διοργανώνει η Συμμαχία Πολιτών . Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσει επίσης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου Σόλωνας Κασίνης .