Στην αντεπίθεση ο Ρουσής

Στην αντεπίθεση ο Ρουσής

Το γάντι ρίχνει στον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο αντιδήμαρχος της πόλης Μάκης Ρουσής, ο οποίος τον κατηγορεί ότι ασχολείται επί καθημερινής βάσης επί όλων των θεμάτων σε παγκύπρια κλίμακα και παρουσιάζεται κριτής των πάντων. Σημειώνει ότι αναλαμβάνει «ρόλο ανωτάτης Αρχής και έχει υποβαθμίσει κάθε κρατικό αξιωματούχο και τους θεσμούς».

Την ίδια ώρα, μάλιστα, αφήνει σοβαρές αιχμές κατά του δημάρχου για αποφάσεις που έλαβε. Συγκεκριμένα, σε δήλωση του ο κ. Ρουσής αναφέρεται στο εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού (Αραδίππου και Αγία Βαρβάρα Πάφου), σημειώνοντας ότι ο κ. Φαίδωνος έχει εμπλακεί σε ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του και έδωσε και τη δική του εκδοχή, χωρίς να ρωτήσει κανένα.


Ειδικότερα, για το ζήτημα αυτό ο Μάκης Ρουσής σημειώνει: «Η Αγία Βαρβάρα δεν υπάγεται στη περιοχή του Δήμου Πάφου ούτε και έχει οποιαδήποτε δικαιοδοσία ο Δήμος Πάφου για την οποιαδήποτε ανάπτυξή της. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε σχετικό θέμα ή ερώτημα. Ουδείς ζήτησε απόψεις από τον Δήμο Πάφου ή τον δήμαρχο. Ο κ. Φαίδωνος όμως, αυθαίρετα έδωσε απόψεις για λογαριασμό του δήμου, θετικές μάλιστα για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην Αγία Βαρβάρα».

Ο αντιδήμαρχος Πάφου σημειώνει ότι «παράλληλα και προφανώς για αποπροσανατολισμό, έκανε έρευνα και πήρε ανακρίσεις, ως ο ίδιος δήλωσε, καταγγέλλοντας δημόσια υπόθεση πληρωμής μιζών για το εργοστάσιο χρυσού Αραδίππου, ενώ ο ίδιος, ως πράττει μέχρι σήμερα, αρνείται να δώσει ανακριτική κατάθεση στις αρμόδιες Αρχές».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσή: «Τα ερωτήματα που προκαλεί ο ρόλος και η συμπεριφορά του κ. Φαίδωνος είναι καυτά και πρέπει άμεσα να απαντηθούν. Γιατί οι θεσμοί και αρμόδιοι παράγοντες παραχωρούν τέτοια πλεονεκτήματα σε άτομα τα οποία και εμφανίζονται ως γενικοί ελεγκτές, γενικοί εισαγγελείς και ανακριτές και ειδικότερα στον κ. Φαίδωνα ο οποίος έχει περιβληθεί πλέον τον μανδύα του Ζορό και του ανακριτή παγκύπριας κλίμακας; Από πού άντλησε και άσκησε δικαίωμα παρέμβασης και στην υπόθεση εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην Αγία Βαρβάρα και στην Αραδίππου; Ποιος είναι κοινός παρονομαστής των δύο έργων για τα οποία επιδεικνύει τόσο ενδιαφέρον ο κ. Φαίδωνας;», διερωτάται.

Ζητά επίσης να μάθει:

α) Ποιος είναι ο επίδοξος εργολάβος και των δύο έργων και ποια η σχέση του κ. Φαίδωνα με τον εν λόγω εργολάβο;

β) Γιατί αρνείται να δώσει κατάθεση στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές;

γ) Ποιος θα βάλει σε τάξη τον καθημερινά εκτρεπόμενο δήμαρχο;

δ) Ποιος θα τον συμμαζέψει και να του πει ότι παράνομοι και εγκληματίες δεν είναι μόνο οι κλέφτες και οι μιζαδόροι αλλά και οι καταχραστές της εξουσίας;

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος