Στην Πάφο ο 1ος Φωτομαραθώνιος από την ΦΕΚ  ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13.5.2015

Με την συμμετοχή ατόμων κάθε ηλικίας, ερασιτεχνών, επαγγελματιών, περιστασιακών φίλων της φωτογραφίας, επίδοξων φωτογράφων και απλών « τουριστών»,πραγματοποιείται στην Πάφο στις 23 Μαΐου , ο 1ος Φωτομαραθώνιος  από την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου παράρτημα Πάφου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μια  δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση.


Τους ωθεί, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της ζωής μέσα στην ίδια την πόλη.

Στόχος, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο (θέματα) και η αλληλεπίδραση τους με το κοινωνικό, πολιτισμικό και οικιστικό περιβάλλον της πόλης.

Είναι ακόμη συνεχίζει η ανακοίνωση, μια υπενθύμιση σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές πως θα πρέπει να αγαπάμε την αξία και τη δύναμη της δημιουργικότητας. Είναι μια δύναμη που μπορεί να μας ανυψώσει, να μας παρακινήσει, να μας προκαλέσει και να μας ενθαρρύνει στη ζωή.

Ο Φωτομαραθώνιος ως διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση. Οι συμμετέχοντες συναντιούνται σε ένα καθορισμένο χρόνο σε μια περιοχή της Πάφου για να τους δοθούν 4 άγνωστα (ως τότε) θέματα. Ο καθένας έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ερμηνεύσει καλύτερα και να αποδώσει αυτά τα θέματα με τη φωτογραφική μηχανή του. Η ιδέα είναι οι συμμετέχοντες να είναι δημιουργικοί, αυθόρμητοι, πρωτότυποι και να διασκεδάσουν .

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι η αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής στην οδό Βλαδίμηρου Ηρακλέους στην Πάφο.

Την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες προσήλθαν  στο σημείο εκκίνησης, μεταξύ 9:00 – 9:30π.μ., όπου θα πρέπει να καταβάλουν- όπως αναφέρεται –  το δικαίωμα συμμετοχής, να παραλάβουν τις ατομικές κάρτες συμμετοχής με το όνομα και τον αριθμό τους και να πάρουν τις γενικές οδηγίες και τα θέματα.

Η εκκίνηση  του διαγωνισμού θα γίνει στις 10:00 με την παραλαβή της ατομικής κάρτας, η οποία θα φέρει τον αριθμό και το όνομα του συμμετέχοντα, αυτός θα πρέπει να την φωτογραφίσει. Έγκυρες είναι οι φωτογραφίες που έχουν παρθεί μετά την φωτογράφιση της ατομικής κάρτας συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός που ξεκινά, από το σημείο εκκίνησης, με την ανακοίνωση των θεμάτων, από τους κριτές, στις 10:00π.μ. και διαρκεί 4 ώρες λήγει στις 14:00 ενώ η παράδοση των φωτογραφιών  μπορεί να αρχίσει από τις 13:00 μ.μ. – 14:30 μ.μ.