Τα ταλέντα του ISOP στο θεατρικό σανίδι

Τα ταλέντα του ISOP στο θεατρικό σανίδι

Μια πολύχρωμη, ευφυής και ξεκαρδιστική παράσταση οργάνωσε το Τμήμα Θεάτρου του The International School of Paphos (ISOP).

Το έργο, που ανέβασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές του σχολείου, φέρει τον τίτλο «Αρλεκίνο και η Πόλη της Αγάπης» και πρόκειται για μια ιταλική κωμωδία σφαλμάτων του 16ου αιώνα (Commedia Dell’Arte), που διαδραματίζεται στη Βενετία και αποτελεί έργο της θεατρικής συγγραφέως Lorraine Thompson.


Η υπεύθυνη καθηγήτρια, Michelle Nonyelu, που πάντοτε αναζητά καινοτόμους τρόπους για ν’ αναδείξει το ταλέντο των μαθητών της, προτίμησε αυτή τη φορά το ιταλικό στιλ κωμωδίας, σε αντίθεση με μια αρχαία ελληνική τραγωδία, ένα θεατρικό έργο του Σαίξπηρ και ένα μιούζικαλ, που είχαν ανεβάσει οι μαθητές στο παρελθόν.

Κοστούμια αναγέννησης, αποκριάτικες μάσκες, χορευτικές επιδείξεις, παντομίμα, συμμετοχή του κοινού και ένα σενάριο γεμάτο λογοπαίγνια και αστείες ατάκες, καθήλωσαν τους θεατές, που αποτελούνταν από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και επισκέπτες. Έχοντας απολαύσει ένα διασκεδαστικό βράδυ, οι προσκεκλημένοι αποχώρησαν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα πρόσωπά τους, ένδειξη της επιτυχίας της παράστασης των μαθητών.

Η διευθύντρια του ISOP, Δρ Λίτσα Ολυμπίου, ευχαρίστησε το Θεατρικό Τμήμα του σχολείου και όλους όσοι συμμετείχαν, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στους νέους ηθοποιούς και ολόκληρη την ομάδα τονίζοντας ότι: «Η προσπάθεια, η δέσμευση και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν ήταν αξιοθαύμαστος. Έγινε πραγματικά μια φανταστική δουλειά».