Σύσκεψη στο ΕΒΕ Πάφου με επίκεντρο την προώθηση των γκόλφ στο εξωτερικό

To Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συγκάλεσαν την Παρασκευή συνεδρία των Ιδιοκτητών και Διευθυντών Εταιρειών Γκόλφ στην Πάφο όπου συζητήθηκαν τρόποι προώθησης των γκολφ στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας είπε ο κ. Δημητριάδης αποφασίστηκε ότι όλες οι εταιρείες γκολφ στην Πάφο θα μελετήσουν το ενδεχόμενο να καταρτιστούν σε σώμα και να δημιουργήσουν – όπως είπε- Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Γκολφ ο οποίος θα ενταχθεί στη δύναμη του επιμελητηρίου Πάφου.


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη πως συζητήθηκαν επίσης διάφοροι τρόποι για άντληση κεφαλαίων από τα ειδικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν τα γκολφ, ενώ συμφωνήθηκαν διάφορες δράσεις και ενέργειες που θα πρέπει το καθένα γκολφ να λάβει ώστε να μπορέσουμε – όπως είπε- να αντλήσουμε αυτά τα κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αναληφθεί εκστρατεία προώθησης των γκολφ στο εξωτερικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητριάδης είπε πως ο τουρισμός των γκολφ παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Κύπρο για το λόγο ότι οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο την περίοδο του χειμώνα , δηλαδή όπως επεξήγησε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, είναι τέτοιες που συγκριτικά υπερέχουν από τις οποιεσδήποτε άλλες χώρες του βόρειου μέρους της ΕΕ.

Επομένως συνέχισε, υπάρχουν ευκαιρίες ώστε να βελτιώσουμε και την εποχικότητα που παρατηρείται στον τουρισμό.

Εάν είπε ο κ. Δημητριάδης προωθήσουμε την χρήση των γκολφ από αθλητές του εξωτερικού κατά την χειμερινή περίοδο, σημαίνει ότι θα φέρουμε στην Κύπρο τουρισμό ο οποίος υπό άλλες συνθήκες δεν θα ερχόταν.

Εκτίμησε τέλος, πολύ σημαντικό το χειμερινό τουρισμό για γκολφ γιατί κατέληξε , θα μειωθεί η εποχικότητα που παρατηρείται.