Σ. Χάσικος : Το Κράτος ενθαρρύνει το σχεδιασμό

Σ. Χάσικος : Το Κράτος ενθαρρύνει το σχεδιασμό

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον του Υπουργείου Εσωτερικών για περιοχές οι οποίες συμβάλουν στο να οδηγηθεί η χώρα έξω από το οικονομικό αδιέξοδο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης , δήλωσε ο Υπουργός Σωκράτης Χάσικος μετά το πέρας της συνάντησης του με το Δ.Σ. του ΕΒΕ Πάφου .

Το Κράτος ανέφερε εκεί και όπου μπορεί με τα χρήματα που διαθέτει συνδράμει και ενθαρρύνει το σχεδιασμό.


Πάντα οι επαφές με τα επιμελητήρια, πρόσθεσε ο κ Χάσικος , ιδιαίτερα όταν το επιμελητήριο είναι σε μια πόλη καθαρά τουριστικής όπως είναι η Πάφος ,έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ο κ Χάσικος ανέφερε πως ο τουρισμός σήμερα, αποτελεί σχεδόν, τη μόνη πηγή εισροής ξένου συναλλάγματος, και άρα σημείωσε, «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά τις υποδομές της περιοχής αλλά και με άλλους τρόπους που ενδέχεται μέσα από τον τουρισμό ή την παροχή μόνιμης διαμονής σε ξένους».

Με αυτόν τον τρόπο συνέχισε, ενισχύουμε την ανάπτυξη, οι ξένοι αγοράζουν ακίνητη περιουσία, σπίτια, υποβοηθείται η ανάπτυξη και φέρνουμε συνάλλαγμα.

Κληθείς να σχολιάσει παράπονα επιχειρηματιών ότι η δημόσια υπηρεσία δεν συγχρονίζει τα βήματα της με τα βήματα του ιδιωτικού τομέα ο κ Χάσικος ανέφερε πως επιχειρηματίες και υπηρεσίες είναι ευθυγραμμισμένοι προς την ίδια κατεύθυνση και τον ίδιο σκοπό και εργάζονται για να δημιουργηθεί αυτή η ανάπτυξη μέσα από την οποία θα επέλθει και η οικονομία.

«Εγώ θα έλεγα » είπε, «ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε έτσι δηλώσεις, το Κράτος σήμερα τρέχει, οι υπηρεσίες τρέχουν, και δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα για την ανάπτυξη».

Ο κ Χάσικος παρατήρησε μάλιστα πως σε πολλές περιπτώσεις η δημόσια υπηρεσία υπερβάλλει εαυτό στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει.

Πρόσθεσε επίσης, ότι με την εμπιστοσύνη αλλά και την αξιοπιστία που άρχισε να ανακτά η Κυβέρνηση και η Κύπρος έναντι των τρίτων δηλαδή των ξένων επενδυτών, θα είμαστε σε θέση πράγματι αυτό το ενδιαφέρον με μεσάζωντες τους επιχειρηματίες να το υλοποιούμε να γίνεται πράξη δηλαδή το ενδιαφέρον του επενδυτή να μετουσιώνεται σε έργο, όπως ανέφερε .

Ο κ Χάσικος χαρακτήρισε επίσης πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του Υπουργείου του σε ότι αφορά την διαχείριση των Τουρκοκυπριακών ιδιαίτερα σε χώρους όπως είναι πόλεις ή πυρήνες πόλεων δηλαδή μέσα σε εμπορικά κέντρα .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν στην αγορά της Πάφου κάποια τουρκοκυπριακά που δεν χρησιμοποιούνται ο κ Χάσικος είπε « θέλουμε εμείς να τα διαθέσουμε έναντι αγοραίου ενοικίου και όχι με χάρη».

Με αυτό τον τρόπο κατέληξε, βοηθούμε και την αγορά και την πόλη δηλαδή, τον πυρήνα της πόλης αλλά και την ίδια στιγμή φέρνουμε και εισοδήματα στο ταμείο διαχείρισης τουρκοκυπριακών υπηρεσιών.

Την ικανοποίηση του από την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός. Η πλειοψηφία των θεμάτων που απασχόλησαν την συνάντηση είπε, αφορούσαν θέματα ανάπτυξης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων , περεταίρω διευκολύνσεις και κίνητρα για ξένες επενδύσεις στον τομέα του RealEstate και αλλού, θέματα που αφορούν τις μεικτές αναπτύξεις για διευκόλυνση υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής , τα εκκρεμούντα έργα υποδομής της Πάφου τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν αλλά και η προετοιμασία τους , ώστε όταν υπάρχουν τα κονδύλια να μπορούν να ξεκινήσουν , το θέμα της ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου της Πάφου και άλλα.

Ο κ Λεπτός ανακοίνωσε επίσης πως πολλά εξ αυτών έχουν πάρει το δρόμο της επίλυσης ενώ κάποια άλλα αναμένεται να τα μελετήσει ο Υπουργός ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατό.

Καταλήγοντας ο κ Λεπτός ανέφερε πως ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πολύ καλός γνωστής των θεμάτων που απασχολούν την Επαρχία Πάφου και έχει όλη την καλή διάθεση να προωθήσει αυτά τα θέματα προς ευοίωνο και αίσιο τέλος.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/