Υπομονή και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη συνέστησε ο ΥΠΕΣ για την υπόθεση Δρομολαξιάς

Την δικαστική οδό έχει πάρει το θέμα της Δρομολαξιάς και δεν έχει ξεφύγει από το δρόμο του, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στη Λέμπα της Πάφου.


Ο κ. Χάσικος, ερωτηθείς πώς δρομολογείται το θέμα της Δρομολαξιάς είπε «δεν έχει ξεφύγει του δρόμου του» και ήδη η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου.

Συνέστησε, επίσης, υπομονή και εμπιστοσύνη στο δικαστήριο και στη δικαιοσύνη και θα κριθεί – όπως είπε- κατά πόσο αυτοί που οδηγήθηκαν ενώπιον  δικαστηρίου με τις  γνωστές κατηγορίες  θα κριθούν ένοχοι ή αθώοι.

Ερωτηθείς κατά πόσο δέχτηκε πιέσεις από συνάδελφους του Υπουργούς για το θέμα, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, ο κ Χάσικος είπε: «Τι να σας πω. Μίλησα και χθες για το συγκεκριμένο θέμα, να μου επιτρέψετε να μείνω εκτός. Θεωρώ ότι μίλησα λίγο άσχημα και σκληρά».

Ο κ. Χάσικος ανέφερε, επίσης, ότι η δημοσιοποίηση ιδιωτικών συζητήσεων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε με κοριούς, είτε με υποκλοπές, είτε άλλως πως, δεν θα πρέπει να τύχουν σχολιασμού ή έρευνας κατά πόσο είναι αληθή ή όχι.

Κατέστησε επίσης σαφές, ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεφύγουμε του στόχου και του σκοπού που είναι “να λάμψει η αλήθεια γύρω από αυτό το θέμα”.

Το δικαστήριο, λοιπόν, συνέχισε, «δεν είναι ούτε μέσα σε δικηγορικά γραφεία ούτε σε καφενεία ούτε είναι δυνατόν οι κοριοί ή οι υποκλοπές να υποκαταστήσουν μαρτυρίες».

Απευθυνόμενος σε αυτούς που με αυτόν τον τρόπο “προσπαθούν να ρίξουν στάχτη ή θεωρούν ότι μπορούν να παραπλανήσουν το δικαστήριο και τη δικαιοσύνη”, είπε πως «απατώνται οικτρώς».

Ο κ. Χάσικος προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λέμπας, όπου είχε σύσκεψη με τα κοινοτικά συμβούλια Λέμπας, Χλώρακας και Έμπας.

Επί του θέματος της σύσκεψης, δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τα προβλήματα των τριών κοινοτήτων και πως όσα μπορούν να λυθούν, θα τα επιλύσει.

Παρατήρησε, ωστόσο, πως κάποια έργα ενδέχεται να χρειάζονται πολλά χρήματα, προσθέτοντας πως η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για μεγάλα έργα.

Ο κ. Χάσικος σημείωσε επίσης πως προτεραιότητα δίδονται στα προβλήματα που άπτονται της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων μέχρι η οικονομία να μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και στα μεγάλα έργα.

Οι οδηγίες, κατέληξε, ήταν σαφέστατες προς τους κοινοτάρχες να συνεχίζουν να σχεδιάσουν, έτσι ώστε αν η ώρα το επιτρέπει, να μπορεί το Υπουργείο Εσωτερικών να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς τους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/