Τοποθέτηση Υπ. υγείας μετά τις λιποθυμίες στην Έμπα (VIDEO)

Τοποθέτηση Υπ. υγείας μετά τις λιποθυμίες στην Έμπα (VIDEO)

Με αφορμή κάποιες αναφορές με λιποθυμίες και ζαλάδες μετά από το εμβόλιο για πρόληψη του καρκίνου της μήτρας η κ. Μυρτώ Αζινά εξηγεί και καθησυχάσει τους γονείς για το εμβόλιο και τις λιποθυμίες.

Πρόκειται για δύο περιστατικά με λιποθυμίες ένα στη Λευκωσία και ένα στη Πάφο.


“Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Πάφου, όπου εξετάστηκαν. Έγινε καρδιογράφημα, έγιναν περισσότερα και από όσα έπρεπε να γίνουν, για τις απλές λιποθυμίες οι οποίες είναι αναμενόμενες και περιγράφονται. Να φανταστείτε ότι μόνο 0,9% είχαμε Παγκύπρια αυτές τις λιποθυμίες.” εξήγησε η κ. Αζίνα.

“Έχουμε εμβολιάσει 4,455 παιδιά και μόνο 40 από αυτά είχαν σοβαρότερες παρενέργειες.” πρόσθεσε.

“Πιστεύω ότι είναι μία αντίδραση φόβου και μόνο σε μεμονωμένα σχολεία συνέβηκαν αυτά τα περιστατικά.” συμπλήρωσε. Όπως επεσήμανε, δεν πρέπει να ανησυχούν οι γονείς, είναι μέσα στις πιθανές παρενέργειες.

“Αναφέρεται μέσα στις πιθανές παρενέργειες η λιποθυμία, επομένως δεν είναι κάτι ανησυχητικό” σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Μυρτώ Αζίνα.

Μπορεί να είναι και ο φόβος στην εικόνα της βελόνας, όπως συμπλήρωσε. “Βλέπει το ένα κοριτσάκι το άλλο που αντιδρά έτσι και είναι επακόλουθο να συμβεί αυτό.”

“Είμαστε προς το τέλος των εμβολιασμών” κατέληξε η κ. Αζίνα.