Το Εμπορικό Κέντρο οδηγείται στον μαρασμό , αναφέρει το ΑΚΕΛ Πάφου

Το ΑΚΕΛ εκφράζει και δημόσια τη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών του Εμπορικού Κέντρου


της πόλης μας, που στοχεύουν στην επιβίωση των επιχειρήσεων τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η λειτουργία των μεγάλων πολυκαταστημάτων, τα νέα εξοντωτικά για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ωράρια και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων δηλαδή ο άνισος, σε μέγεθος και δυνατότητες, ανταγωνισμός, στο σύστημα της «ελεύθερης αγοράς», οδηγεί, όπως αναφέρεται, στο μαρασμό του εμπορικού κέντρου και τον οικονομικό αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Μέτρα , προστίθεται στην ανακοίνωση, όπως η άμεση ανάπλαση του εμπορικού κέντρου, η μείωση των ενοικίων, η παράταση αποπληρωμής των οφειλών προς τον Δήμο, η προσωρινή αναστολή της απαίτησης υπόδειξης χώρων στάθμευσης, και η πραγματοποίηση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, μπορούν να δώσουν ανάσες ζωής.

Το ΑΚΕΛ Πάφου δεσμεύτηκε επίσης μέσω της ανακοίνωσης του να στηρίξει επίσης με συγκεκριμένη παρέμβασή του προς το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το αίτημα των καταστηματαρχών για ουσιαστική αύξηση των διαδρομών των λεωφορείων από και προς το εμπορικό κέντρο της πόλης μας.

Το ΑΚΕΛ και η Δημοτική του Ομάδα καταλήγει η ανακοίνωση , θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να στηρίζουν κάθε προσπάθεια για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/