Το σήριαλ “Μαρίνα Πάφου” συνεχίζεται με νέα επεισόδια…

Το σήριαλ “Μαρίνα Πάφου” συνεχίζεται με νέα επεισόδια…

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τη μαρίνα της Πάφου. Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε χθες την απόφασή του κηρύσσοντας παράνομη τη Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων που χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει η κοινοπραξία Poseidon Grand Marina of Paphos μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων από τη Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων με το αιτιολογικό ότι τα στοιχεία που είχε καταθέσει για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου δεν ήταν ικανοποιητικά.


Τον περασμένο Απρίλιο η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων είχε προχωρήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων για το έργο με την επόμενη εταιρεία που είχε καταθέσει προσφορά για το έργο την Pafilia. Στην απόφασή του Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτηρίζει παράνομη τη σύσταση και τον τρόπο λειτουργίας της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων και ως εκ τούτου άκυρες τις αποφάσεις της.

Το Υπουργείο Εμπορίου καλείται να συγκροτήσει νόμιμα νέα επιτροπή και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις από την αρχή με την εταιρεία Poseidon, στην οποία είχε ανατεθεί το έργο μετά από δικαστικές διαδικασίες που κράτησαν περίπου 10 χρόνια. Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε και υιοθέτησε την επιχειρηματολογία που πρόβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κοινοπραξίας Poseidon ως προς τη νομιμότητα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων.

Για το δεύτερο σκέλος της προσφυγής, που αφορούσε τα στοιχεία για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε, διότι ήταν άνευ αντικειμένου από τη στιγμή που οι αποφάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων κρίθηκαν μη νόμιμες, όπως και η συγκρότησή της.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστήριου, με τη δικαίωση της προσφυγής που κατέθεσε η εταιρεία Poseidon, αλλάζει για μια ακόμη φορά τα δεδομένα για την υλοποίηση του έργου, το οποίο εκκρεμεί για περισσότερο από 10 χρόνια.

Η πρώτη ιεραρχική προσφυγή που είχε κερδίσει η κοινοπραξία Poseidon χρονολογείται από το 2008, όμως το έργο παρέμεινε στις ελληνικές καλένδες λόγω προσφυγών που είχαν γίνει τότε από τις υπόλοιπες εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές για το έργο. Τελεσίδικα το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κατοχυρώσει το έργο στην Poseidon το 2016.

Πηγή: Πολίτης