Το ταξίδι συνεχίζεται και το Νοέμβριο…

Το ταξίδι συνεχίζεται και το Νοέμβριο…

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Πάφος 2017 συνεχίζοντας την αξιοποίηση εναλλακτικών χώρων και την παρουσίαση πρωτότυπων δράσεων, επιδιώκοντας τη συμμετοχή των πολιτών, εστιάζει το πρόγραμμα του Νοέμβρη σε αναπάντεχες συναντήσεις. Η τέχνη, η ποίηση και η μουσική απλώνονται στην πόλη και μας καλούν να τις απολαύσουμε.


Ελάτε να ακολουθήσουμε τις τελευταίες μέρες του Φθινοπώρου, ως σύγχρονοι «Ταξιδιώτες του Κόσμου» στους δρόμους της μουσικής, της όπερας και της εναλλακτικής τέχνης.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014:

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» ΜΕΤ: Live in HD K Cineplex Kings Avenue Mall
Ώρα: 19:55

Το Πάφος 2017 ανοίγοντας παράθυρο στον κόσμο και στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, μετά και τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ» και «Γάμοι του Φίγκαρο» και «Κάρμεν» συνεχίζει το πρόγραμμα ζωντανών συνδέσεων με τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και παρουσιάζει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου την όπερα «Ο Kουρέας της Σεβίλλης» του Gioacchino Rossini.

Η γεμάτη ζωντάνια και κέφι παραγωγή της ΜΕΤ στην κλασική κωμωδία του Rossini –που έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες του λυρικού μελοδράματος – παρουσιάζει την Isabel Leonard στον ρόλο της κεφάτης Ροζίνας, τον Lawrence Brownlee στον ρόλο του πονηρού αγαπημένου της και τον Christopher Maltman στον ρόλο του απέραντα πολυμήχανου και γοητευτικού κουρέα. Ο Michele Mariotti διευθύνει τη ζωηρή και μελωδική μουσική.

Μια συνεργασία του Πάφος 2017, των κινηματογράφων Cineplex και του Αντέννα Ελλάδας.
K Cineplex Kings Avenue Mall, Paphos
Ώρα: 19:55
Είσοδος: €18 και €13

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014: «FLUXUS» Ώρα: 19:00

«FLUXUS» το μακροβιότερο ρεύμα της τέχνης του 20ού αιώνα που συνεχίζει ακάθεκτο και στον 21ο. Στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού ο Οργανισμός Πάφος 2017 και η Πολιτσιτική Κίνηση exArtis διοργανώνουν διάλεξη με θέμα το γερμανικό καλλιτεχνικό κίνημα Fluxus. H γνωστή Γερμανίδα γκαλερίστρια Inge Baecker παρουσιάζει το γερμανικό κίνημα Fluxus που μετέφερε την τέχνη έξω από τα μουσεία. Μεταξύ άλλων θα αναφερθεί σε εκπροσώπους του κινήματος όπως τον Joseph Beuys, στη διαφορά του fluxus από το happening, αλλά και το πως αυτό το κίνημα επηρέασε τη σύγχρονη μουσική. Η Inge Baecker, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης γκαλερί, είναι σημαντική ιστορικός Τέχνης που συνεργάστηκε στενά με πολλούς καλλιτέχνες του ιστορικού κινήματος FLUXUS της δεκαετίας του ’60 και ’70. Η γκαλερί ιδρύθηκε το 1970 στο Bochum και αργότερα μετακινήθηκε στη Κολονία. Στη πρώτη της έκθεση φιλοξένησε τη δουλειά του Wolf Vostell. Στη γκαλερί έχουν παρουσιάσει διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Allan Kaprow, Michael Klerman, Al Hansen, Geoffrey Hendricks, Nam JunePaik, Dick Higgins, Milan Knizak , Phil Corner, Sakir Gökcebag , Endre Tot, John Cage, Ulrike Rosenbach κλπ. Η Inge Baecker επιμελήθηκε σημαντικών εκθέσεων και συνεργάστηκε με κινήματα και καλλιτέχνες της πρωτοπορίας σε πολλά Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης . (www.galerie-baecker.de )
Παλιά Ηλεκτρική
Ώρα: 19:00
Είσοδος ελεύθερη.

Το ταξίδι στην τέχνη και τον πολιτισμό συνεχίζεται και τον χειμώνα..