Το φταίξιμο στην εξεταζόμενη ρίχνει ο εξεταστής για το ατύχημα

Το φταίξιμο στην εξεταζόμενη ρίχνει ο εξεταστής για το ατύχημα

Εντελώς διαφορετικά περιγράφει τα γεγονότα γύρω από τη σύγκρουση με σταθμευμένο όχημα κατά τη διαδικασία εξέτασης υποψήφιας για άδεια οδηγού ο εξεταστής, σε σχέση με τις περιγραφές της ίδιας της υποψήφιας οδηγού στην Αστυνομία, αλλά και της ιδιοκτήτριας της σχολής οδηγών που εκπαίδευσε την υποψήφια.

Η εκπαιδεύτρια κατήγγειλε στο υπουργείο Μεταφορών ότι ο εξεταστής προκάλεσε ατύχημα κατά την εξέταση υποψήφιου οδηγού και εγκατέλειψε τη σκηνή χωρίς να αναφέρει το συμβάν. Η γραπτή αναφορά-καταγγελία ζητήθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, αφού η εκπαιδεύτρια είχε επικοινωνήσει αρχικά τηλεφωνικά για να καταγγείλει τον εξεταστή.


Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εξεταστής έδωσε οδηγίες στην εξεταζόμενη να συνεχίσει τη διαδικασία σαν να μη συνέβη το παραμικρό, παρά τις διαμαρτυρίες της τελευταίας. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ιδιοκτήτρια της σχολής, κατά την εξέταση το όχημα της σχολής, στο οποίο βρισκόταν ο εξεταστής με την υποψήφια νέα οδηγό, συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα σε σημείο που η υποψήφια επιχειρούσε στάθμευση με την όπισθεν. Ο εξεταστής ωστόσο, υποστήριξε η ιδιοκτήτρια της σχολής, έδωσε οδηγίες στην εξεταζόμενη να συνεχίσει το δρομολόγιό της, εγκαταλείποντας τη σκηνή, παρά τις ενστάσεις και παρατηρήσεις της για το γεγονός αυτό.

Τι λέει ο εξεταστής

Ο συγκεκριμένος εξεταστής, που κλήθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να δώσει τη δική του έκθεση γεγονότων, περιγράφει από την πλευρά του ανυπακοή αλλά και ουσιαστικά απουσία ετοιμότητας της εξεταζόμενης.

Όπως αναφέρει, στις 21/7/2017 και ώρα 14:30, μετά από κλήρωση, ανέλαβε για πρακτική εξέταση τη συγκεκριμένη εξεταζόμενη. «Κατά την πρακτική εξέταση και πριν το μικροατύχημα, στα φώτα πλησίον της Ηλεκτρικής ενώ της έδωσα παράγγελμα να στρίψει δεξιά, αδυνατούσε να το πράξει. Ακολούθως πλησιάσαμε τον κυκλικό κόμβο και ενώ της έδωσα παράγγελμα να χρησιμοποιήσει την τρίτη έξοδο με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, δεξιά και εσωτερική λωρίδα, χρησιμοποίησε την αριστερή εξωτερική λωρίδα».

Συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Σε κάποιο σημείο, ενώ της έδωσα παράγγελμα να κάνει δεξιά πισινή, κτύπησε στο πεζοδρόμιο. Της είπα να φύγουμε και αυτή αντέδρασε έντονα και ήθελε να ξαναδοκιμάσει. Αιφνιδιαστικά ξεκίνησε απότομα το όχημα, χωρίς το δικό μου παράγγελμα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να επέμβω και να το σταματήσω, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτή η ελαφρά ζημιά στο άλλο όχημα».

Σε σχέση με την κατηγορία για εγκατάλειψη της σκηνής του ατυχήματος, ο εξεταστής αναφέρει: «Πήρα τα στοιχεία του άλλου οχήματος και εφόσον δεν επιτρέπεται η χρήση τηλεφώνου για να ενημερώσω άμεσα τον επαρχιακό μου, ήλεγξα κατά πόσον ήταν παρών ο ιδιοκτήτης του κτυπημένου οχήματος και εφόσον δεν ήταν εκεί, συνέχισα τον δρόμο μου προς το γραφείο. Κάλεσα την εκπαιδεύτρια της εξεταζόμενης, την οποία και ενημέρωσα πλήρως για το συμβάν, της έδωσα όλα τα στοιχεία του άλλου οχήματος για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη για να διευθετήσουν τυχόν ζημιές».

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία Πάφου εξετάζει το θέμα του ατυχήματος και έχει καλέσει μεταξύ άλλων για καταθέσεις τόσο τον εξεταστή όσο και την αλλοδαπή υποψήφια οδηγό.