Το Round Table Κύπρου συμμετέχει στο Movember…

Στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων, το Round Table 1 Λευκωσίας


σε συνεργασία με την IsNotGalleryπαρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου “MoustacheswithaCause” για την προώθηση της παγκόσμιας φιλανθρωπικής κίνησης Movember. Η Έκθεση περιλαμβάνει 14 πορτρέτα γνωστών προσωπικοτήτων της Κύπρου, τόσο αντρών όσο και γυναικών, από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, τηλεοπτικό, αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.   Οι φωτογραφίες θα προσφέρονται προς πώληση με όλα τα καθαρά έσοδα να δίνονται προς ενίσχυση της κίνησηςMovember και του αγώνα κατά του καρκίνου.

Το Round Table όπως αναφέρεται ,αποτελείται από λέσχες νέων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, που έχουν σαν σκοπό τους την εθελοντική προσφορά προς την κοινωνία, αλλά και την καλλιέργεια των υψίστων επαγγελματικών ιδεωδών. Το Round Table Κύπρου ιδρύθηκε το 1978 και έχει βραβευθεί ως το καλύτερο Round Table στην περιοχή της Αμερικής, Ευρώπης και Μεσογείου για το 2003-2004 και το 2011-2012. Το Round Table 1 Λευκωσίας, αποτελεί παράρτημα του RoundTable Κύπρου και στα πλαίσια του κοινωφελούς του έργου στηρίζει διαχρονικά το Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών «ΑΝΕΜΩΝΗ» στη Λευκωσία και τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής (εκπαιδευτικά προγράμματα «Μέντωρ» που αφορούν τη πρόληψη εξαρτησιογόνων ουσιών και τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Αγωγή Υγείας»), ενώ έχει υπογράψει και υποστηρίζει με τις δραστηριότητες του την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας. Εις μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Μ. Ψαρά, πρώην μέλους και επίτιμου προέδρου της Λέσχης που απεβίωσε το 2011, προστίθεται στην ανακοίνωση, στηρίζει και το νεοσύστατο Σύνδεσμο «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις», ο οποίος μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις – Γιώργος Ψαράς – RoundTable».

Όσον αφορά τη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση Movember (www.movember.com), συνεχίζει η ανακοίνωση, κερδίζει όλο και περισσότερους άντρες, με σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων για πρωτοβουλίες και φορείς που αφορούν τον καρκίνο του προστάτη. Είναι η πρώτη μόδα που δεν ασχολείται με την ομορφιά, αλλά την ευαισθητοποίηση και τη μετάδοση στήριξης στους καρκινοπαθείς άντρες. Έτσι κάθε Νοέμβριο, οι άντρες αφήνουν μουστάκι σε μια προσπάθεια , όπως αναφέρεται να στηρίξουν τους άντρες με καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κάθε 15 λεπτά ένας άντρας στον κόσμο μαθαίνει ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια, οποία στα αρχικά στάδια δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι ‘αυτό και ονομάζεται σιωπηλός δολοφόνος. Για το 2011, περίπου 850.000 άντρες στον πλανήτη, ονομαζόμενοι και ως MoBros, ξύρισαν τα γένια τους την 1η Νοεμβρίου και όλο τον υπόλοιπο μήνα αφιερώθηκαν στο μουστάκι τους, συλλέγοντας περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου «MoustacheswithaCause» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου