Υποτροφίες από Δήμο Πάφου και Πανεπιστήμιο του Ισραήλ

Υποτροφίες από Δήμο Πάφου και Πανεπιστήμιο του Ισραήλ

Σε μία ακόμη καινοτόμο πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση των νέων τεχνολογιών και, κατ’ επέκταση, τη διάνοιξη νέων προοπτικών για την πόλη και τον τόπο μας ευρύτερα, προχωρεί ο Δήμος Πάφου. Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των διεθνών του σχέσεων, προσφέρει δύο πλήρεις υποτροφίες, συνολικής αξίας 40.000 δολαρίων, σε άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master) διάρκειας ενός έτους στο καταξιωμένο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο IDC HERZLIYA, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Ισραήλ

Ανακοινώνοντας την προσφορά των υποτροφιών, ο Δήμος Πάφου διευκρινίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πανεπιστημιακού τίτλου σε ένα από τους πιο κάτω τομείς: Μηχανική, τεχνολογίες πληροφορικής, βιοπληροφορική, τεχνολογίες υλικών, ή σε συναφείς κλάδους.


Πρέπει να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να έχουν πτυχίο με βαθμολογία τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» ή «Distinction» και να είναι δημότες του Δήμου Πάφου. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία επιλογής για την παραχώρηση των δύο υποτροφιών θα γίνει σε δύο στάδια, ενώ η τελική έγκριση θα γίνει από το IDC Herzliya University κατόπιν προσωπικής συνέντευξης των ενδιαφερομένων, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν δήλωση ενδιαφέροντος σε ελεύθερη έκφραση, σύντομο βιογραφικό, τυχόν δείγμα εργασίας (portfolio) και αντίγραφα των πτυχίων τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Πάφου ή να τα προσκομίσουν προσωπικά στον αρμόδιο Λειτουργό του Δήμου, Γιάννη Άνθη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα.

Οι εν λόγω υποτροφίες παραχωρούνται στο πλαίσιο του πλήρους απασχόλησης μεταπτυχιακού Προγράμματος «IDCBeyond», με θέμα την επιχειρηματικότητα, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος με 30 έως 40 φοιτητές από το Ισραήλ και όλο τον κόσμο. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των συμμετεχόντων, ώστε να καταστούν ικανοί να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν εμπορικά καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων του 21ου αιώνα.