Χριστουγεννιάτικο άρωμα στην Πάφο με πολλές εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικο άρωμα στην Πάφο με πολλές εκδηλώσεις

Με στόχο τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας και σύνθημα : «Φέτος, τα Χριστούγεννα, Μένουμε Πάφο»,


ο Δήμος προχωρεί στη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού, σε τμήμα του Δημόσιου Κήπου. Oδήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου , αλλά και τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα γίνουν στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα περιλαμβάνει – όπως είπε- πληθώρα παιχνιδιών, όπως τέσσερα καρουσέλ, παγοδρόμιο, τραινάκια, τραμπολίνο, φάτνη, paintball, και targetpaintball, πίστα για αυτοκινητάκια, εργαστήριο του Αϊ Βασίλη κ.α.

Εκδηλώσεις Χριστουγεννιάτικες του Δήμου Πάφου, είπε ο κ Βέργας, θα πραγματοποιηθούν στο Εμπορικό κέντρο με την συμμετοχή της φιλαρμονικής της αστυνομίας και του δήμου. Παράλληλα το τραινάκι του δήμου τις μέρες των γιορτών θα περιέρχεται του εμπορικού κέντρου στα πλαίσια της προσπάθειας για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα συνέχισε , ο Δήμος Πάφου διοργανώνει, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο : Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στη Λαϊκή Γωνιά στις 20 του μηνός στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην όλη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σημαντική θα είναι η συμβολή του Α’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου στο Πολυχώρο Πολιτισμού στην Παλιά Ηλεκτρική με την διοργάνωση Χριστουγεννιάτικο παζαράκι στις 8 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με τον κ Βέργα μέσα στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Λυκείου Πάφου στις 13 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ στην Πάφο.

Εξάλλου την Δευτέρα στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών στην Αίθουσα « Εν Πλω» στην Κάτω Πάφο.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε συνεργασία με  οργανωμένους φορείς  της επαρχίας. Όπως η Χριστουγεννιάτικη συναυλία “ΜagicFeet” στο Μαρκίδειο Θέατρο στις 21 Δεκεμβρίου στις 20:00 το βράδυ , με οργανωτή το Κέντρο Χορού και Μπαλέτου της Μαρίας και Σόφης Χαμπιαουρίδου .

Επίσης η Συναυλία της Συμφωνητικής Ορχήστρας Κύπρου με τίτλο « Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες» με την σολίστ Έλενα Πατσαλίδου και μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά στο Μαρκίδειο Θέατρο στις 20:30 της 21ης Δεκεμβρίου που διοργανώνεται από το ίδρυμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, και το Δήμο Πάφου.

Εκδήλωση Χριστουγεννιάτικη εξάλλου για παιδιά διοργανώνει και η Ρωσική εφημερίδα “VestnikKipra” στο Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική την Παρασκευή στις 27 του μηνός.

Ο δήμαρχος Πάφου ανακοίνωσε επίσης πως Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνεται στις 22 Δεκεμβρίου στο Εμπορικό Κέντρο δίνοντας Χριστουγεννιάτικο άρωμα στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο.

Η ετήσια συνέχισε, Χριστουγεννιάτικη Καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Μαρκίδειο θέατρο την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα.

«και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις»

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται και οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπως η εκδήλωση « η ενεργός δράση και μετά τα 50, Μεγαλώνω Χωρίς να Γερνώ…Μπορώ;», που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου με στόχο την στήριξη του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Άνοια , με τη στήριξη του Δήμου Πάφου, αλλά και η παράσταση του έργου « Γράμμα σ’ ένα Παιδί» την Δευτέρα στις 9 του μηνός , βασισμένο στο βιβλίο της ΟrianaFallaciσε σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση . Μέρος των καθαρών εσόδων της παράστασης, που ανεβάζει Ελλαδικός θίασος με πρωταγωνίστρια την Ζέτα Δούκα , θα δοθεί στην Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα Εξαρτημένων Ατόμων « Η Τόλμη».

Ο κ Βέργας αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου στις 4 Δεκεμβρίου για τον Εθελοντισμό στο Πολυχώρο Πολιτισμού στην Παλιά Ηλεκτρική σε συνεργασία με το Ε.Σ.Σ.Ε Πάφου, ενώ στις 27 του μηνός το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου διοργανώνει Φεστιβάλ Χορού στο Μαρκίδειο Θέατρο στις 18:30 το απόγευμα , με τη συμμετοχή σχολών χορού από όλη της Επαρχία. Τα έσοδα της εκδήλωσης είπε, θα διατεθούν προς ενίσχυση άπορων οικογενειών.

Όσον αφορά το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης ο κ Βέργας ανέφερε πως παρά τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια στόχος παραμένει – όπως είπε- ένα αισθητικά, όμορφο αποτέλεσμα που να ενισχύσει την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας, έστω και υπό αυτές τις δυσχερείς συνθήκες.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/