Χωρίς να εγκαταλείπουμε τις παραδοσιακές αγορές, στοχεύουμε και σε νέες, λέει ο Θέμης Φιλιππίδης

Χωρίς να εγκαταλείπουμε τις παραδοσιακές αγορές, στοχεύουμε και σε νέες, λέει ο Θέμης Φιλιππίδης

Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές χώρες


που αποτελούν τον ουσιαστικό αιμοδότη της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, όπως είναι η Αγγλία τόσο την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή περίοδο, δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης, προσθέτοντας ωστόσο πως θα πρέπει παράλληλα να στοχεύσουμε και σε νέες αγορές. Μια τέτοια αγορά προς την κατεύθυνση της οποίας καταβλήθηκαν στο παρελθόν αρκετές προσπάθειες, χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είπε ο κ Φιλιππίδης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είναι η Γερμανική αγορά

Έχουμε την άποψη , συνέχισε, ότι δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε διότι πρόκειται για ένα λαό που λατρεύει τα ταξίδια και η οικονομική κατάσταση του είναι πάρα πολύ καλή.

Ο κ Φιλιππίδης σημείωσε επίσης πως και η Ρωσική αγορά παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για την Κύπρο τόσο την καλοκαιρινή όσο και την χειμερινή περίοδο , ενώ παράλληλα παρατήρησε, η Επαρχία Πάφου στοχεύει στην Σκανδιναβική αγορά.

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης, ανέφερε επίσης πως θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες ώστε να καταστεί η Κύπρος ολόχρονος τουριστικός προορισμός ,προσθέτοντας πως η επίτευξη του στόχου αυτού, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και θα αποβεί πολύ επωφελής για την οικονομία.

«Αρκεί μόνο να πω» συνέχισε , « ότι για κάθε χιλιάδες νέους τουρίστες ,θα εισρέουν στο δημόσιο ταμείο εκ. ευρώ» και κατέστησε σαφές πως είναι πολύ σημαντικό να αυξηθούν οι αφίξεις , αλλά και να μην αγνοηθεί το γεγονός ότι « θα αφαιρεθούν από τους καταλόγους των ανέργων πολλά άτομα τα οποία θα εργοδοτηθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία»

Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει σαφείς οδηγίες στον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ο οποίος με την σειρά του έχει τροχιοδρομήσει διάφορες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. Εκτός από τις συσκέψεις που είχαν γίνει στο υπουργείο και στον ΚΟΤ, πρόσφατα σημείωσε οργανώθηκε εργαστήριο τουρισμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αντιμετώπιση της εποχικότητας στο οποίο συμμετείχε και ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ.

Ερωτηθείς ποιες θεωρεί σήμερα ανταγωνιστικές χώρες ο κ Φιλιππίδης ανέφερε πως για την χειμερινή περίοδο, ανταγωνιστικές χώρες είναι η Αίγυπτος, και η Ισπανία, ενώ η Πορτογαλία και η Τηνυσία ακολουθούν σε δεύτερη μοίρα.

Παρατήρησε επίσης, πως εκεί που καταλήγουν οι μεγαλύτεροι αριθμοί επισκεπτών για την περίοδο του χειμώνα είναι οι Κανάριοι νήσοι.

Οι κλιματολογικές συνθήκες συνέχισε « μοιάζουν περίπου με αυτές που επικρατούν στην Κύπρο και πρέπει να πούμε ότι είναι και πολύ πιο ακριβός προορισμός σε σύγκριση με την Κύπρο».

Σε σχέση με τη φιλελευθεροποίηση πτήσεων ο κ. Φιλιππίδης είπε πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες προσθέτοντας ότι σε συναντήσεις που είχε ο ΠΑΣΥΞΕ με αεροπορικές εταιρείες, έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα να ναυλώσουν αεροπλάνα εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις και το ενδιαφέρον από πλευράς οργανωτών ταξιδιών, και αυτό – όπως είπε-, γιατί έχουν πάρα πολλά αεροπλάνα τα οποία είναι καθηλωμένα το χειμώνα σε αντίθεση με το καλοκαίρι.

Παρατήρησε επίσης πως εφόσων υπάρχουν αεροπλάνα, και υπάρχει και η διάθεση από πλευράς αεροπορικών εταιρειών, εκείνο που απομένει είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να ξεπεραστούν κάποιοι περιορισμοί που υπάρχουν για μερικές χώρες και να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες ώστε να υπάρξει και το αναμενόμενο ενδιαφέρον.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/