Ψήφισαν και οι  Τουρκοκύπριοι της Πάφου

Ψήφισαν και οι Τουρκοκύπριοι της Πάφου

Αρκετοί Τουρκοκύπριοι που διαμένουν μόνιμα στην Πάφο προσήλθαν στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα .


Σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα ψηφίσουν 51.423 ψηφοφόροι, από τους οποίους 167 Τουρκοκύπροι που διαμένουν μόνιμα στην Πάφο.

Η τουρκοκύπρια Μελέκ Αλή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ψηφίζει στο εκλογικό κέντρο της Μακούντας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της για την κάθοδο, για πρώτη φορά, Τουρκοκυπρίων ως υποψηφίων σε εκλογική διαδικασία της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποτελεί – όπως είπε- και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου. Η κ. Αλή ανέφερε πως έχει ψηφίσει και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και πάλι στο εκλογικό κέντρο της Μακούντας και αυτό θα πράξει και σήμερα. Είμαι είπε χαρακτηριστικά πολύ περήφανη και ενθουσιασμένη και ανέφερε πως όνειρο της είναι η επανένωση της πατρίδας μας. Πρόσθεσε επίσης πως η οικογένεια της είναι πολυμελή και όλοι θα προσέλθουν στην κάλπη, με « θάρρος και υπερηφάνεια» . Η μισή οικογένεια της ανέφερε διαμένει στην Πάφο και οι υπόλοιπη στην Μακούντα.

Η Τουρκοκύπρια Λετιφέ Αχμέτ θα ασκήσει όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ το εκλογικό της δικαίωμα στην Μακούντα και εξέφρασε την ικανοποίηση της αλλά και τη χαρά της. Ενδεικτικό της ικανοποίησης της ήταν το εκλογικό βιβλιάριο που κρατούσε στα χέρια της και που το έδειχνε με χαρά .

Ο τουρκοκύπριος Ιμπραήμ Αχμέτ διαμένει στην Πάφο εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Ιμπραήμ ανέφερε πως νιώθει περήφανος που θα προσέλθει στην κάλπη αλλά και για την κάθοδο Τουρκοκύπριων ως υποψηφίων σε εκλογική διαδικασία της Κυπριακής Δημοκρατίας . Έστειλε επίσης το μήνυμα πως στόχος του είναι η επανένωση της πατρίδας μας.

Αρκετοί τουρκοκύπριοι προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Μούταλλο και συγκεκριμένα στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στα Γραφεία της Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών. Εκλογικά Κέντρα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι είναι τα εκλογικά κέντρα των Χολετριών, της Μακούντας , του Μουτάλλου και στην Αργάκα.