Ώρα για ενότητα. Ώρα για δουλειά

Φτάσαμε πλέον στο τέλος των βουλευτικών εκλογών και ο απόηχος τους άρχισε ήδη να καταλαγιάζει. Μια εκλογική διαδικασία σχετικά άτονη, με υψηλό ποσοστό αποχής κατά την οποία όμως δεν έλειψαν οι αψιμαχίες, ο φανατισμός και οι υπέρμετρες δηλώσεις. Τα αποτελέσματά της έχουν πλέον αναλυθεί και η οκτακομματική βουλή αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή της σύνεσης και των πράξεων. Η επαρχία μας αιμορραγεί και τα προβλήματα που την ταλανίζουν δεν έχουν κομματικό χρωματισμό. Ο αγώνας τώρα αρχίζει και οι εκπρόσωποί μας στη βουλή έχουν μεγάλο φορτίο στις πλάτες τους. Οφείλουν να δουλέψουν συντονισμένα και  να απαιτήσουν ενωμένοι, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.


Οι προτεραιότητες είναι πλέον ξεκάθαρες. Οι κοινωνικές παροχές πρέπει να αναβαθμιστούν, η ανεργία να περιοριστεί ουσιαστικά και να επέλθει η πραγματική οικονομική πρόοδος. Είναι χρέος μας να παλέψουμε για τη λειτουργία κρατικών πανεπιστημιακών σχολών στην Πάφο, καθώς το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο και η Αρχαιολογική Σχολή μοιάζουν να ταιριάζουν ιδανικά στην επαρχία μας. Οφείλουμε να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για την κατασκευή του αγκυροβολίου στην Πάφο αλλά να τη  διεκδικήσουμε  ξανά, πιο μελετημένα αυτή τη φορά. Επιβάλλεται  η επέκταση του αερολιμένα να τροχιοδρομηθεί έγκαιρα και να επιτευχθεί η πρόσβαση σε  εναλλακτικές μορφές τουρισμού και νέες αγορές. Η ιδέα της καινοτομίας έχει ανάγκη να υποβοηθηθεί ώστε ο τόπος να αναζητήσει νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, να απορροφήσει περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια  και να συγκρατηθεί μέρος του επιστημονικού μας προσωπικού που ξενιτεύεται.

Όλα αυτά, μαζί με άλλα πολλά, φαίνεται να αποτελούν ένα βουνό το οποίο οι τέσσερεις εκπρόσωποί μας στη βουλή αδυνατούν να ανέβουν μόνοι. Γι’ αυτό είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε. Τα πολιτικά κόμματα, οι τοπικές αρχές, η Ε.Τ.Α.Π., ο Κ.Ο.Τ. , το Ε.Β.Ε. και άλλοι φορείς και οργανώσεις  έχουν σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό απαιτείται η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους. Επιβάλλεται να υπάρξει συνεργασία όλων ώστε να γίνει καταμερισμός εργασίας. Ως εκ τούτου, η Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων (Σ.Ε.Κ.Ο.) πρέπει να λειτουργεί στη σωστή βάση και να αποτελεί τον πραγματικό συντονιστή.

Η  ελπίδα δεν βρίσκεται στα συνθήματα αλλά στην οργανωμένη και ομαδική προσπάθεια. Είναι η ώρα λοιπόν να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για την επαρχία και να πάμε λίγο πάρα κάτω. Ένα βήμα κάθε φορά, αρκεί να ξέρουμε το επόμενο.

Γιάννης Κουλουντής
Αντιπρόεδρος Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων Πάφου