Οικοδομούνται oi σχέσεις μεταξύ των Δήμων Πάφου και Χερτζιλίγια

Οικοδομούνται oi σχέσεις μεταξύ των Δήμων Πάφου και Χερτζιλίγια

Στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες του Δήμου Πάφου και του Δήμου Herzliya (Χερτζιλίγια) του Ισραήλ με στόχο την επικείμενη αδελφοποίησή τους.

Των δύο αντιπροσωπειών ηγήθηκαν οι Δήμαρχοι Φαίδωνας Φαίδωνος και Moshe Fadlon (Μοσέ Φατλόν), πλαισιούμενοι από τα μέλη των αρμοδίων Επιτροπών και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως στόχος της τοπικής Αρχής είναι όπως η πόλη της Πάφου οικοδομήσει σχέσεις με πόλεις γειτονικών χωρών όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι η πόλη της Χερτζιλίγια.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι όπως εδώ στη γειτονιά της Κύπρου, στην τόσο ταραχώδη γειτονιά, οι πολίτες, οι Δήμοι και η κοινωνία των πολιτών οικοδομήσουν σχέσεις πολιτιστικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές που μέσα απ’ αυτές να λειτουργήσει η παραπέρα ανάπτυξη και ειρήνευση της περιοχής.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως η πόλη της Χερτζιλίγια αποτελεί την κατ` εξοχήν πόλη στα θέματα της τεχνολογίας, γι` αυτό έχει να δώσει πολλά.

Γι` αυτό, συνέχισε, “εμείς επιλέξαμε να οικοδομήσουμε σχέσεις με αυτή την πόλη όχι τυχαία, γιατί πιστεύουμε ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα μαζί τους ότι η τεχνολογία και οι επιστήμες είναι το μέλλον”.

Από την πλευρά μας, είπε, η Πάφος μπορεί με την ιστορία της και τον πολιτισμό της και με ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που διατηρεί και έχει η πόλη να συνεχίσει αυτή τη συνεργασία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος της Χερτζιλίγια, Moshe Fadlon αναφέρθηκε στα πολλά κοινά των δύο πόλεων, προσθέτοντας πως και οι δύο πόλεις έχουν πολλά να μάθουν η μία από την άλλη.

“Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε ότι μπορούμε στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης”, είπε, προσθέτοντας ότι “H πόλη της Πάφου είναι πολύ ζεστή και φιλόξενη” ενώ για τον Δήμαρχο της Πάφου είπε πως είναι ηγέτης, έχει όραμα και κάνει πολλά για την πόλη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι για μια παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία των δύο πόλεων στους τομείς των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας, ενώ καθορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταξύ τους αδελφοποίηση.

Η Χερτζιλίγια θεωρείται το Silicon Valley του Ισραήλ, καθώς στην πόλη αυτή έχουν την έδρα τους οι μεγαλύτερες και γνωστότερες πολυεθνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ η ίδια η πόλη έχει μακρά εμπειρία στον τομέα αυτό, μέσω σημαντικών επενδύσεων και έργων υποδομής.

Στη σύσκεψη παρακάθισαν ο Αναπληρωτής Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Sami Abu Janeb και η Διευθύντρια του ΚΟΤ στο Ισραήλ Λουϊζα Βαράκλα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)