Α. Σιήκκης: Δύσκολες μέρες αντιμετωπίζει ο ΠΑΣΥΕΑ Πάφου

Α. Σιήκκης: Δύσκολες μέρες αντιμετωπίζει ο ΠΑΣΥΕΑ Πάφου

Ο κλάδος της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων περνά δύσκολους καιρούς, εκτιμά ο Ανδρέας Σιήκκης, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων Πάφου, προσθέτοντας ότι φαίνεται εκ των πραγμάτων πως στην Επαρχία Πάφου το αυτοκίνητο αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης λόγω των περιορισμένων συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιήκκης, αυτό το διάστημα καταβάλλεται από τα μέλη του Συνδέσμου προσπάθεια προκειμένου να δίδονται τα οχήματα στους πολίτες με ευκολίες πληρωμής.


Αυτή η κατάσταση ως έχει προκαλεί πολλές δυσκολίες στους εμπορευόμενους γιατί όταν και εφόσον κάνεις ευκολίες πληρωμής σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με δυσκολία γίνονται και οι πληρωμές, είπε.

Οι τράπεζες με τη σειρά τους, συνέχισε, εξακολουθούν να πιέζουν το κράτος να λύσει τα προβλήματά τους, και να δημοσιοποιούν ότι υπάρχουν χρήματα προς την κοινωνία και ποτέ να μην δίνονται.

Ακολούθως ο κ. Σιήκκης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις που πολλά μέλη του κλάδου του αλλά και άλλων κλάδων έχουν ζητήσει δάνεια από τις τράπεζες αλλά δυστυχώς “οι πόρτες είναι κλειστές”.

Εμείς, είπε, “εξακολουθούμε να αποτεινόμαστε στα αρμόδια τμήματα του κράτους και διαμαρτυρόμαστε καθημερινώς”.

Αντιλαμβανόμαστε, πρόσθεσε, την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος αλλά πρέπει οι τράπεζες να δανείζουν χρήματα για να μπορέσει και ο μεσαίος επιχειρηματίας να ανασάνει.

Ο κ. Σιήκκης είπε πως αρκετές επιχειρήσεις στην Πάφο του κλάδου του έχουν κλείσει η μία μετά την άλλη, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)