Δραματική έκκληση για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απευθύνει  ο Μ. Χατζημιτσής

Δραματική έκκληση για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απευθύνει ο Μ. Χατζημιτσής

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις στην Πάφο ο αναπληρωτής πρόεδρος


του Παγκύπριου συνδέσμου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Μιχάλης Χατζημιτσής, αναφέροντας πως η « μία κλείνει μετά την άλλη» . Δυστυχώς είπε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, η κατάσταση μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού το πρόβλημα μέρα με την μέρα γίνεται και χειρότερο, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 30 επιχειρήσεις Παγκύπρια βάζουν λουκέτο σε καθημερινή βάση.

Παρατήρησε επίσης πως ο κύκλος εργασιών του λιανικού εμπορίου έχει συρρικνωθεί, οι τράπεζες και τα ψηλά επιτόκια έχουν « βραχυκυκλώσει» τους επιχειρηματίες, ενώ στην Πάφο η αναλογία καταστημάτων με βάση τον πληθυσμό είναι ίσως η ψηλότερη στην Ευρώπη

Ο κ Χατζημιτσής ανέφερε επίσης πως επανειλημμένα έχει εκφράσει τα αιτήματα του ως Σύνδεσμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο να επιλύονται.

Άμεση ανάγκη σημείωσε είναι η μείωση των επιτοκίων .

Όσον αφορά την Πάφο ειδικότερα, ανέφερε πως χρειάζεται η αναζωογόνηση του Εμπορικού Κέντρου, αλλά και αλλαγή χρήσης κάποιων καταστημάτων που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των τουριστών αλλά και των ντόπιων κατοίκων.

Πρόσθεσε ακόμη πως κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου το κτίριο της δημοτικής αγοράς και το Χάνι, θα πρέπει να γίνουν Πανεπιστημιακές σχολές και ν’ αποτελέσουν στολίδι για την πόλη.

Απηύθυνε επίσης δραματική έκκληση προς τους κυβερνώντες και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως δράσουν άμεσα, προτού οδηγηθεί η οικονομία μας στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Όσο για τους επιχειρηματίες που « αιμορραγούν» , χρειάζεται σημείωσε υπομονή και επιμονή, ορθές και σταθερές κινήσεις ευελπιστώντας να έρθουν καλύτερες μέρες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Πάφο πάντως , ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν έντονα τον επόμενο μήνα, αφού η κατάσταση που βιώνουν τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/