Επαρχιακή συγκέντρωση του Μάριου Καρογιάν στη Πάφο

Επαρχιακή συγκέντρωση του Μάριου Καρογιάν στη Πάφο

Δριμεία επίθεση κατά του ανθυποψηφίου του για την προεδρία του ΔΗΚΟ


εξαπέλυσε ο Μάριος Καρογιάν μιλώντας σε επαρχιακή συγκέντρωση στην Πάφο. Ο Μάριος Καρογιάν αναρωτήθηκε τι να σημαίνει το εφεύρημα περί της καταλληλότητας που ισχυρίζονται οι αντίπαλοι του ότι πρέπει να κρίνει την επιλογή του πρόεδρου του κόμματος και διερωτήθηκε πότε  επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι διαθέτουν το τεκμήριο της καταλληλότητας όσοι λένε κάτι τέτοιο. Όταν συμβούλευαν τις διοικήσεις των τραπεζών που χρεοκόπησαν, συνέχισε ή όταν ως επικεφαλής αρμόδιων θεσμικών οργάνων της Βουλής δεν συνέβαλαν ούτε κατ’ ελάχιστο στην αποτροπή της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Επέκρινε επίσης τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι συγκάλυπτε ή αποσιωπούσε τις ευθύνες της κεντρικής τράπεζας για τον εκτροχιασμό και την υπερχρέωση των Κυπριακών Τραπεζών. Τον κατηγόρησε επίσης ότι προφήτευε ή και επεδίωκε τον εκλογικό αφανισμό του κόμματος στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές επιδιδόμενος σε ένα πόλεμο εσωτερικής φθοράς της ηγεσίας του ΔΗΚΟ και της αξιοπιστίας του. Έκαναν ,είπε ο Μάριος Καρογιάν- οι αυτοαποκαλούμενοι καταλληλότεροι- κινήσεις αντιπερισπασμού προκρίνοντας το πονηρό σενάριο της αυτοτελούς καθόδου του ΔΗΚΟ την στιγμή που το εθνικό συμφέρον, όπως ανέφερε επέβαλε την συνένωση των πολιτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός πλειοψηφικού συνασπισμού εξουσίας για την εθνική σωτηρία.

Ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι ακόμη και όταν η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με   το ΔΗΚΟ στη πρώτη γραμμή πάλευαν να αποτρέψουν τα χειρότερα ενόψει της υπογραφής του μνημονίου συνέχισαν την τακτική της εσωστρέφειας , ακόμη και κάτω από τις συνθήκες υπό τις οποίες διακυβευόταν η υπόσταση της Δημοκρατίας, προτάσσοντας το στόχο για κατάληψη  της προεδρίας του ΔΗΚΟ. Όταν το κόμμα του και η κυβέρνηση έδιναν μάχες για να περισώσουν ότι μπορούσε να περισωθεί από την Κυπριακή οικονομία πρόβαλαν κάποιοι όπως είπε την καταστροφική λύση της επιστροφής στην λίρα. Κάλεσε επίσης τον κ. Παπαδόπουλο να απαντήσει πότε ήταν καταλληλότερος όταν ενέκρινε την διάσωση της Λαϊκής ή όταν παραδεχόταν ότι ήταν λάθος η στήριξη του νομοσχεδίου διάσωσης της Τράπεζας, ή συνέχισε, όταν τασσόταν εναντίον μιας ευρύτερης συνεργασίας για την σωτηρία του τόπου ή όταν διασπούσε την εκλογική βάση του ΔΗΚΟ εναντιωνόμενος στην απόφαση του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη;

Ο Μάριος Καρογιάν σημείωσε ότι είναι πρόθυμος να αναγνωρίσει τα οποία λάθη έκανε στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ποτέ ωστόσο δεν διανοήθηκε είπε να διακινδυνεύσει την ενότητα του κόμματος και να την προτάξει πάνω από τις δικές του φιλοδοξίες ακόμη και αν βρέθηκε αντιμέτωπος με συκοφαντικές επιθέσεις και με οργανωμένα σχέδια αμφισβήτησης.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/